Tien man Twente zet ongeslagen serie voort in Sittard Published on 9/15/2019 | By fox sports

Promovendus FC Twente blijft verbazen in de Eredivisie. De ploeg van Gonzalo Garcia zette zijn ongeslagen reeks voort met een 2-3 zege bij Fortuna Sittard. De bezoekers speelden de hele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Keito Nakamura.

Twente werd de vierde promovendus in de historie die ongeslagen bleef in de eerste zes speelronden. GVAV (1960/61), sc Heerenveen (1993/94) en VVV-Venlo (2009/10) gingen de Tukkers voor.

Nakamura

Twente, dat negen punten had gepakt uit de eerste vijf wedstrijden, leek opnieuw snel op rozen te zitten. Na een kwartier vond Aitor Cantalapiedra met een fraaie bal Keito Nakamura achter de verdediging, waarna de Japanner koelbloedig afrondde.

Javier Espinosa verdubbelde tien minuten later de voorsprong met een heerlijke knal in de verre hoek. Toch ging Twente met een slecht gevoel de rust in, nadat Nakamura in de slotfase van de eerste helft een rode kaart kreeg. De aanvaller ging hard door en zag direct rood na ingrijpen van de VAR.

Ook met tien man wist Twente de voorsprong uit te bouwen. Invaller Giorgi Aburjania stond op de juiste plek na een geblokt schot van Aitor: 0-3.

Slotfase

Fortuna wist pas een kwartier voor tijd wat terug te doen, al had het daarbij een eigen doelpunt van Haris Vuckic nodig. Een slotoffensief werd even gedwarsboomd door een rode kaart van Michael Pinto. De aanvoerder kreeg zijn tweede gele prent na het neerleggen van een doorgebroken speler.

Amadou Ciss maakte in de laatste seconden van de blessuretijd toch nog de 2-3, maar daar bleef het bij voor de laagvlieger.

Met de zege klimt Twente naar de derde plaats achter Ajax en PSV. Fortuna staat met twee punten op de voorlaatste plek. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020
Eredivisie
Eredivisie One To Watch: A data-driven top 10 by SciSports Published on 9/1/2020
Eredivisie
Robben wants to be Groningen ever-present after retirement U-turn Published on 9/1/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020