Transfervrije Tapia maakt overstap naar Celta de Vigo Published on 7/21/2020 | By fox sports

Renato Tapia heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 24-jarige middenvelder verliet Feyenoord deze zomer transfervrij en tekent nu bij Celta de Vigo een contract tot 2024.

De Peruaan kwam in 2013 naar Nederland toe en streek neer bij FC Twente. Een succesvolle periode in de Grolsch Veste leverde hem een transfer naar Feyenoord op in 2016. Daar brak Tapia echter nooit echt door.

In 2019 werd de middenvelder een half jaar verhuurd aan Willem II. Onder Jaap Stam kreeg hij in De Kuip een nieuwe kans, maar de laatste periode onder Dick Advocaat kwam Tapia niet meer aan spelen toe. In zijn tijd bij Feyenoord veroverde hij in 2017 de landstitel en hij won ook twee KNVB-bekers en twee keer de Johan Cruijff Schaal. 

Bij het nationale team van Peru is de middenvelder de laatste jaren een vaste kracht op het middenveld. In 2019 werd Tapia met Los Incas tweede op de Copa America.

Celta roemt Tapia om zijn fysieke kracht, zijn goede passingstechniek en zijn duels in de lucht. Celta de Vigo bleef dit seizoen nipt in La Liga en eindigde op een zeventiende plek. Het had in de laatste speelronde aan een gelijkspel bij Espanyol (0-0) genoeg om Leganés één punt voor te blijven. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020
Eredivisie
Eredivisie One To Watch: A data-driven top 10 by SciSports Published on 9/1/2020
Eredivisie
Robben wants to be Groningen ever-present after retirement U-turn Published on 9/1/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020