UEFA: KNVB heeft competitie goed afgesloten Published on 6/17/2020 | By fox sports

De KNVB heeft de eredivisie volgens de juiste richtlijnen afgesloten. Dat vertelde de UEFA woensdag na een vergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

De KNVB verdeelde de Europese tickets over Ajax (beste ticket Champions League), AZ (tweede voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase van de Europa League), PSV (derde voorronde van de Europa League) en Willem II (tweede voorronde van de Europa League).

AZ en FC Utrecht waren het daar niet mee eens. Utrecht stapte naar de UEFA omdat het de bekerfinale tegen Feyenoord nog wil spelen. AZ wilde het beste ticket voor de Champions League van Ajax overnemen. De club uit Alkmaar eindigde in punten gelijk met Ajax, met een slechter doelsaldo. De KNVB wuifde het protest van AZ al resoluut weg.

De UEFA bevestigde dat het brieven van ontevreden Nederlandse clubs heeft ontvangen. "Die zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken", gaf een medewerker van de UEFA de ontevreden clubs FC Utrecht en AZ weinig hoop meer.

FC Utrecht wil graag de bekerfinale nog spelen omdat het in de competitie ook al op een vervelende manier naast Europees voetbal had gegrepen. De club eindigde als zesde met slechts drie punten minder en een wedstrijd minder gespeeld dan Willem II. Utrecht had een veel beter doelsaldo dan de concurrent uit Tilburg.

Utrecht beraadt zich vanaf donderdag over de nieuwe situatie en komt vervolgens naar verwachting met een reactie. De leiding van AZ heeft het besluit om naar de UEFA te stappen tot nu toe niet willen toelichten. (ANP)

Highlighted

Eredivisie
Ziggo & FOX Sports agree carriage deal in time for Eredivisie season Published on 7/30/2020
Eredivisie
Eredivisie adds new kick-off time Published on 7/24/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020