Utrecht met ruime cijfers langs tien Heraclieden Published on 3/2/2019 | By fox sports

FC Utrecht heeft de volle buit gepakt bij Heracles Almelo en klimt over de Almeloërs heen naar de zesde plek: 1-5. Het betekende een evenaring van de grootste uitzege van FC Utrecht in de Eredivisie.

Heracles was de afgelopen weken juist in vorm. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en drie keer werd de nul gehouden. Voor Utrecht was het pas de tweede overwinning sinds de winterstop. 

Sander van de Streek zette de Domstedelingen in de eerste helft op 0-1. Nog voor de rust moest Heracles met tien man verder: Jesper Drost kwam er gevaarlijk in bij Sean Klaiber en mocht na tussenkomst van de VAR met een rode kaart vertrekken.

Even later moest ook Kristoffer Peterson eruit bij de ploeg van trainer Frank Wormuth. De Zweed was snoeihard in botsing gekomen met Willem Janssen en hield er naar het schijnt een gebroken neus aan over.

Tweede helft

Vlak na rust wist Utrecht het overtal op het veld uit te drukken in de score. Uitgerekend Janssen - die ook niet ongeschonden uit de strijd was gekomen - kopte de 0-2 binnen.

Even later deed Heracles wat terug. Adrián Dalmau kopte op aangeven van Lennart Czyborra raak en bracht de score terug naar één goal verschil.

Utrecht raakte echter niet in de stress en bracht de marge vrijwel gelijk weer op twee: de sterke Gyrano Kerk schoot diagonaal raak.

Even later ging invaller Riechedley Bazoer over de knie bij Tim Breukers binnen de zestien. Scheidsrechter Christiaan Bax gaf een penalty, die koel binnen werd geschoten door Simon Gustafson.

Vlak voor tijd mocht ook Bazoer vanaf elf meter aanleggen. Dit keer was Kerk onderuitgehaald door Czyborra. De aanvaller moest vervolgens gewisseld worden met een blessure aan de onderarm. Het was het eerste doelpunt voor Bazoer in de Eredivisie sinds 6 maart 2016, destijds voor Ajax. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Hakim Ziyech named as Eredivisie Player of the Month for August Published on 9/13/2019
Eredivisie
Owen Wijndal named as Player of the Month U21 Published on 9/13/2019
Eredivisie
Vietnam star Doan Van Hau completes transfer to sc Heerenveen Published on 9/4/2019
Eredivisie
Doan deal: Ritsu Doan set to join PSV Published on 8/28/2019
Eredivisie
Cattermole makes VVV-Venlo move Published on 8/26/2019