Utrecht wint dankzij twee strafschoppen bij Sparta Published on 10/27/2019 | By fox sports

FC Utrecht heeft dankzij twee benutte strafschoppen met 2-1 gewonnen bij Sparta. Jean Christophe Bahebeck en Adam Maher scoorden namens de bezoekers vanaf elf meter.

Bahebeck opende de score al in de zevende minuut. De penalty was toegekend omdat de Israëlische doelman Ariel Harush een overtreding beging. Harush was de vervanger van Tim Coremans, die vorige week een rode kaart kreeg voor een kopstoot aan FC Groningen-speler Kaj Sierhuis. Dat leverde Coremans een schorsing van vier duels op.

Harush leek de fout van het veroorzaken van een strafschop goed te maken door de tweede penalty van Bahebeck te keren. Arbiter Sander van der Eijk oordeelde echter dat Harush te vroeg van de doellijn kwam en liet de penalty opnieuw nemen. Adam Maher besloot de herkansing voor zijn rekening te nemen en hij schoot wél raak: 1-2.

Ragnar Ache had Sparta tussendoor met een heerlijke kopbal nog op gelijke hoogte gebracht. Utrecht neemt door de zege verder afstand van Sparta en neemt plek vijf in op de ranglijst met twintig punten. Sparta heeft vijftien punten na elf duels. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Cyriel Dessers named as Player of the Month Published on 12/4/2019
Eredivisie
ADO Den Haag makes dreams come true for Kimberley (13) with G-Storks Published on 12/3/2019
Eredivisie
Racism? Then we won't play football Published on 11/22/2019
Eredivisie
More than 550,000 eDivisie views in two days Published on 11/15/2019
Eredivisie
Donyell Malen visits the PSV Amputation Team Published on 11/5/2019