Vitesse komt bliksemstart ADO niet te boven Published on 10/26/2019 | By fox sports

Vitesse heeft na ruim veertien maanden weer een thuiswedstrijd in de eredivisie verloren. De club uit Arnhem liet zich in het eigen Gelredome verrassen door het laaggeklasseerde ADO Den Haag (0-2).

De club uit Arnhem bleef twintig thuisduels op rij ongeslagen en was met een overwinning in punten gelijk gekomen met koploper Ajax. 

Al na zes minuten stond de eindstand op het bord in GelreDome. Cryscencio Summerville sloeg al in de tweede minuut toe tegen Vitesse. De aanvaller werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie. 

Lex Immers trok vier minuten later de aandacht naar zich toe met een heerlijke tweede treffer. De middenvelder van ADO liet Remco Pasveer compleet kansloos met een heerlijk geplaatst schot in de bovenhoek.

Vitesse hield de hele wedstrijd druk op het doel, maar kwam niet tot een aansluitingstreffer. Tim Matavz dacht nog wel de 1-2 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo besluit Vitesse een roerige week - na het incident met Riechedly Bazoer en Jay-Roy Grot met een onverwachte nederlaag tegen ADO.

Vitesse blijft derde met 23 punten uit elf duels. ADO Den Haag boekt de derde zege dit seizoen en heeft negen punten verzameld na elf wedstrijden. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
Cyriel Dessers named as Player of the Month Published on 12/4/2019
Eredivisie
ADO Den Haag makes dreams come true for Kimberley (13) with G-Storks Published on 12/3/2019
Eredivisie
Racism? Then we won't play football Published on 11/22/2019
Eredivisie
More than 550,000 eDivisie views in two days Published on 11/15/2019
Eredivisie
Donyell Malen visits the PSV Amputation Team Published on 11/5/2019