Geslaagde seizoensstart Feyenoord na dubbelslag Berghuis Published on 9/12/2020 | By fox sports

Feyenoord is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een zege op PEC Zwolle. Steven Berghuis was de grote man aan de kant van de Rotterdammers met twee goals: 0-2.

Berghuis en Feyenoord floreerden afgelopen seizoen onder Dick Advocaat, maar moesten de opmars naar de top van de Eredivisie afbreken vanwege het coronavirus. 

In het nieuwe Eredivisie-jaar pakten de Rotterdammers de draad echter zonder problemen weer op. Feyenoord kwam zonder groots te spelen nauwelijks in de problemen tegen PEC en sloeg zelf twee keer toe via aanvoerder Berghuis.

De aanvaller, die een deel van de voorbereiding moest missen, scoorde voor rust met een geplaatst afstandsschot en na rust vanaf de penaltystip: 0-2. Een hattrick werd hem vlak voor tijd ontnomen door een goede ingreep van PEC-doelman Michael Zetterer.

Dick Advocaat, die zaterdag Foppe de Haan van de troon stootte als oudste trainer in de Eredivisie, blijft ook in zijn vijftiende competitiewedstrijd als Feyenoord-coach ongeslagen. John Stegeman moet, na een uitstekende oefencampagne met PEC, de eerste nederlaag van het seizoen slikken. (FOX Sports

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020