VriendenLoterij ook komende jaren maatschappelijk partner Eredivisie Published on 9/12/2020

De VriendenLoterij is ook de komende jaren als Maatschappelijk Partner Eredivisie verbonden aan de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. De samenwerking is verlengd tot en met seizoen 2022 - 2023.  

De Eredivisie en de VriendenLoterij zijn al vijftien jaar aan elkaar verbonden en daarmee is de samenwerking een van de succesvolste partnerships in de Nederlandse sportwereld.

Deelnemers van de VriendenLoterij die meespelen voor hun favoriete club steunen daarmee maatschappelijke activiteiten van hun club. 

Ook gebruiken de clubs de opbrengsten voor maatschappelijke projecten in hun directe omgeving. Zo zijn door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten, hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een baan gevonden en zijn ouderen uit hun isolement gehaald.

De Kracht van Ons Voetbal

De afgelopen jaren hebben de clubs hun maatschappelijke opbrengst - en daarmee ook de maatschappelijke impact in hun regio - dankzij hun fans zien groeien. Dit is geportretteerd in de videoserie De Kracht van Ons Voetbal, die afgelopen seizoen te zien was op FOX Sports. 

Highlighted

Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020
Eredivisie
Elegantly designed Football stadium Published on 9/21/2020
Eredivisie
Eredivisie makes fresh step in collecting and sharing sporting data Published on 9/10/2020