Willem II duwt RKC verder in de problemen Published on 10/26/2019 | By fox sports

RKC Waalwijk is er tegen Willem II niet in geslaagd een resultaat neer te zetten. De hekkensluiter verloor met 2-1 in Tilburg.

Willem II begon voortvarend aan het duel met hekkensluiter RKC Waalwijk. Na een kwartier stonden de Tilburgers al op een comfortabele voorsprong. Freek Heerkens kopte schitterend de openingstreffer binnen. Even later verdubbelde Pol Llonch de score. De middenvelder draaide zich vrij in het strafschopgebied en schoot vervolgens hard raak: 2-0. 

Daarmee vertroebelde het zicht voor RKC op een goed resultaat al snel. De ploeg van Fred Grim liet zich niet uit het veld slaan en kwam via Stanley Elbers terug tot 2-1. De buitenspeler liet Timon Wellenreuther met een schot in de korte hoek kansloos. 

RKC was in de tweede helft niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen. Willem II bleef betrekkelijk eenvoudig overeind, waardoor de drie punten in Tilburg bleven. Met negentien punten uit de eerste elf wedstrijden is het de beste competitiestart van de Tricolores deze eeuw. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020