Willem II-keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Published on 6/2/2020 | By fox sports

De 40-jarige Henry is al achttien jaar een vaste kracht bij Willem II. Hij heeft een lichte beperking en had vroeger een lastige jeugd. Na in diverse pleeggezinnen te hebben gewoond, vond hij zijn thuis bij de Tilburgse Eredivisie-club. Daar helpt hij met diverse werkzaamheden in en rondom het stadion. Door de coronacrisis zit Henry wekenlang binnen en mist hij de club enorm. Willem-II keeper Timon Wellenreuther zorgde voor een bijzondere verrassing.

De ouders van Henry waren in zijn jonge jaren niet in staat om voor hem te zorgen, waardoor hij van pleeggezin naar pleeggezin ging. Nergens voelde hij zich prettig, wat zorgde voor een moeilijke jeugd. Op 19-jarige leeftijd krijgt Henry via jeugdzorg de kans om stage te lopen bij Willem II. Dit blijkt een schot in de roos te zijn. Eindelijk voelt hij zich thuis en ervaart hij een fijn familiegevoel. Henry is sindsdien zeven dagen per week in het stadion te vinden, waar hij kookt voor de spelers en daarnaast deel uitmaakt van het facilitaire team. Hij is leergierig en vermaakt iedereen binnen de club met zijn vrolijke karakter. ''Henry doet altijd alles voor ons, je kunt het zo gek niet bedenken of hij staat voor ons klaar'', vertelt aanvoerder Jordens Peters.

Toen de coronacrisis begin maart uitbrak, mocht Henry de deur niet meer uit. Hij woont onder begeleiding, waar gedurende de coronacrisis ook geen bezoek welkom is. Het enige wat Henry kan doen is af en toe een rondje lopen. Hij heeft het lastig en mist zijn 'thuis', het sociaal contact en het kunnen zorgen voor de spelers. De collega's vanuit Willem II bellen Henry regelmatig, wat hem goed doet. Maar het allerliefst gaat hij zo snel mogelijk aan het werk.

De grootste vriend van Henry in het spelershome is Willem II-keeper Timon Wellenreuther, waar hij een bijzondere band mee heeft. Om iets extra's voor Henry in deze lastige periode te doen, wordt hij door Wellenreuther thuis opgezocht en gevraagd mee te gaan naar de club. ''Mensen met een beperking, een doelgroep die juist nu het meest behoefte heeft aan sociaal contact, zit in thuisisolatie. Als club, maar ook als spelersgroep, hebben we de verplichting daar iets voor terug te doen'', aldus Peters.

Met alle regels in acht nemende bezoekt Henry een training en spreekt hij met de selectie. Voor even is hij weer thuis, wat hem erg goed doet. Een mentale opsteker, omdat hij hiermee een gevoel van waardering krijgt. Henry: ''Toen ik Timon zag was ik meteen stil. Ik was blij en een beetje verdrietig dat ze aan mij denken, ook als ik er niet ben. Dat is heel dierbaar. Ik ben de gelukkigste werknemer van Willem II''. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Antony named Eredivisie Player of the Month Published on 1/7/2021
Eredivisie
Endemol’s stake in Eredivisie Media & Marketing sold to league Published on 1/5/2021
Eredivisie
Davy Klaassen is named Eredivisie Player of the Month Published on 12/4/2020
Eredivisie
Ajax convincing and effortless against Heracles Published on 11/24/2020
Eredivisie
AZ launches University Published on 11/24/2020