Zorniger 'klaar met FC Twente': "Hij wil er niks meer mee te maken hebben" Published on 6/10/2020 | By fox sports

Alexander Zorniger wordt niet de nieuwe trainer van FC Twente. Uitspraken van de nieuwe technisch directeur Jan Streuer zouden daarvoor aanleiding zijn.

Tegen Voetbal International zegt Thomas Meggle, de zaakwaarnemer van Zorniger: "Op donderdag krijgt Alex Zorniger een officiële aanbieding van Twente. Op maandag zegt de nieuwe sportdirecteur dat hij liever een Nederlander heeft. Hoe moet je dan in de toekomst met elkaar werken?"

Dat Streuer liever met een Nederlandse coach aan de slag gaat, viel bij Zorniger verkeerd. "Met die uitspraken heeft Herr Streuer de deur dichtgegooid. Waarom? Iedereen in het voetbal heeft zijn eigen doel. Ik denk dat hij als sportdirecteur spelers wil halen met mensen die hij kent en vertrouwt. Dat was bij Alex onmogelijk geweest", zo laat Meggle optekenen.

'Pijn in het hart'

"Alex Zorniger zegt FC Twente af met pijn in zijn hart, doordat een sportdirecteur die net een paar uur binnen was en voor een jaartje heeft getekend met een harde klap de deur heeft dichtgegooid. Hij wil er niks meer mee te maken hebben." 

Een verzoeningspoging van algemeen directeur Paul van der Kraan kwam te laat voor kamp-Zorniger: "Hij zei dat Streuer het allemaal niet zo meende, maar dat is natuurlijk onzin. Hij meende het wel en wist precies wat hij zei. Want Herr Streuer werkt al zo lang in het voetbal, hij is een professional."

Zorniger stond als trainer eerder voor de groep bij RB Leipzig, VfB Stuttgart en het meest recent bij Brøndby IF. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ziggo & FOX Sports agree carriage deal in time for Eredivisie season Published on 7/30/2020
Eredivisie
Eredivisie adds new kick-off time Published on 7/24/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020