AJAX LANDSKAMPIOEN IN DE EDIVISIE NA KLINKENDE ZEGE IN DE ETRIBUNE Published on 5/11/2018

Ajax is met esporter Dani Hagebeuk voor de tweede keer in de clubgeschiedenis landskampioen in de edivisie geworden. In een sensationele finale was de 20-jarige Amersfoorter te sterk voor PSV-esporter Ali Riza Aygün. De strijd om het landskampioenschap was live te volgen op FOX Sports en YouTube in de eerste uitzending van de eTribune.

Op de titel van de Amsterdammers is niets af te dingen. Waar Ali Riza in de eerste pot op de Xbox One in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong kwam, volgde in de 23e minuut de gelijkmaker door Dani Hagebeuk. Toen speelde een scenario zich af waar niemand op had gerekend, namelijk vier goals achter elkaar voor Ajax. Een doelpuntrijke wedstrijd met een sensationele zege voor Ajax: 5-1. Voor de return op de Playstation moest Ali Riza alles uit de kast halen. Goals bleven aan beide kanten uit, waardoor de eindstand op 0-0 bleef staan. Een klinkende overwinning voor Ajax-esporter Dani Hagebeuk, die daarmee zijn titel prolongeerde.

Dani Hagebeuk is verheugd over het winnen van zijn kampioenschap. ''Ali Riza en ik zijn de beste twee spelers van Nederland, onze finales zijn altijd close. Als de één niet scherp is, straft de ander het meteen af. Dat is nu ook gebeurd." 

Ali Riza Aygün baalt van het mislopen van de titel. "Toen ik 0-1 voorstond ging het wel goed, maar toen ik op achterstand kwam begon ik slordig te spelen en had ik last van concentratieverlies. Dani strafte mijn fouten goed af. Het was niet mijn dag, ik heb het verkloot. Ik feliciteer Dani natuurlijk, ik heb veel respect voor hem'', aldus Ali Riza Aygün van PSV.

De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland, en wordt uitgezonden door FOX Sports. Binnen de edivisie strijden de esporters van de 18 Eredivisieclubs om het landskampioenschap in het spel FIFA 18 Ultimate Team. De wedstrijdbeelden van de edivisie zijn dit seizoen meer dan 16 miljoen keer bekeken, gemiddeld ruim 52.000 keer per wedstrijd.

De edivisie is mede mogelijk gemaakt door KPN, PayPal, MediaMarkt, FOX Sports, Radio 538 en Voetbalzone.

Highlighted

Eredivisie
Juventus seal deal for Ajax’s De Ligt Published on 7/18/2019
Eredivisie
De Ligt out of Ajax tour as Juventus transfer beckons Published on 7/15/2019
Eredivisie
PSV bring in Lato following Angelino’s Manchester City return Published on 7/10/2019
Eredivisie
Eredivisie fixtures for 2019/20 announced Published on 6/14/2019
Eredivisie
Alex Tielbeke standing down as director of Eredivisie CV & EMM Published on 6/13/2019