Ajax voor de 35e keer kampioen van Nederland Published on 5/2/2021

Ajax is voor de 35e keer in de clubhistorie kampioen geworden van de Nederland. Na de 4-0 overwinning op FC Emmen kon het feest officieel losbarsten in een lege Johan Cruijff Arena.

Er zijn niet veel kampioenswedstrijden geweest waar het spannend was, dit was dan ook geen uitzondering. Het was de wedstrijd van de scorende verdedigers. In de eerste helft maakte Jurriën Timber zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Rechtsback Devyne Rensch tekende voor de 3-0, nadat daarvoor Sébastien Haller al trefzekker was. Davy Klaassen besliste een kwartier voor het einde het duel met zijn twaalfde treffer van het seizoen.

De ontlading van de ervaren jongens, de opgekomen jonkies, de stabiele Zuid-Amerikanen, de niet aangevinkte Sébastien Haller en de geschorste André Onana verbeeldden het bewogen seizoen. Het tweede kampioenschap is ook binnen voor de 51-jarige Erik ten Hag, nadat zijn ploeg vorig jaar op pole position door het coronavirus werd afgestopt. Onlangs verlengde de trainer zijn contract en is hij ook volgend jaar de eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff Arena.

Ajax won twee weken geleden ook al de KNVB-beker. De club uit de hoofdstad verzekerde zich achtmaal eerder van de zogenoemde 'dubbel'. FC Emmen blijft de nummer 16 van de Eredivisie. Die positie verplicht aan het einde van het seizoen tot deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie.

Highlighted

Eredivisie
Utilizing insights from tracking and event data to serve the next generation of football fans Published on 5/18/2021
Eredivisie
Eredivisie will award Willy van der Kuijlen trophy to top scorers Published on 5/7/2021
Eredivisie
Ajax crowned Dutch champions after thumping win over Emmen Published on 5/2/2021
Eredivisie
Justin Bijlow proclaimed as Eredivisie Player of the Month Published on 4/29/2021
Eredivisie
Eredivisie launches partnership with First Touch Games Published on 4/23/2021