Amateurs en profs strijden in FIFA-toernooi om KPN eDivisie Cup Published on 1/15/2019

De edivisie krijgt een open toernooi in FIFA 19: de KPN eDivisie Cup. Voor het eerst maken niet alleen profs, maar alle Nederlandse gamers kans om de beste speler te worden van de virtuele Eredivisie. KPN organiseert het toernooi in samenwerking met de Eredivisie CV.

De KPN eDivisie Cup is een toernooi naast de edivisie, de esportscompetitie waar professionele spelers van de Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen in FIFA 19. De wedstrijden worden uitgezonden op FOX Sports en YouTube en door honderdduizenden liefhebbers gevolgd.

Iedereen kan meedoen 

Anders dan bij de edivisie komt iedereen in aanmerking voor een plek op het virtuele veld. De KPN eDivisie Cup is het open FIFA-toernooi van Nederland, waarin amateurs en profs samenkomen, waaraan iedereen kan meedoen en iedereen kans maakt op een plek in de finale. “Waarin één verloren wedstrijd niet betekent dat je geen kans meer maakt, maar waar je jezelf altijd opnieuw kunt bewijzen”, aldus Yvette Belt van KPN. “Met deze nieuwe cup willen we de edivisie toegankelijk maken voor alle amateurspelers in Nederland en brengen we de fans daardoor ook dichter bij hun helden.”

Opstapje naar een carrière als esporter

“Het was een lang gekoesterde wens van ons om de eDivisie open te stellen voor de FIFA community”, legt Marc Rondagh van de Eredivisie uit. “Met de KPN eDivisie Cup krijgen FIFA-fans de kans om zich niet alleen met vrienden en andere voetbalfans te meten, maar ook met de beste FIFA-spelers van Nederland. De KPN eDivisie Cup kan een opstapje zijn naar een carrière als esporter in de edivisie.” 

Online kwalificatie

De KPN eDivisie Cup beslaat vijftien wedstrijddagen en wordt exclusief gespeeld op de PlayStation 4. Tijdens de voorrondes en de kwalificaties in januari, februari en maart nemen de amateurs het online tegen elkaar op. In de voorrondes start iedereen op hetzelfde niveau en in de kwalificatieronde worden de deelnemers gerangschikt in verschillende divisies op basis van hun uiteindelijke score in de voorrondes. De beste spelers van iedere divisie dringen vervolgens door tot de offline finalerondes, waar ook de profs van de Eredivisieclubs instromen. De edivisiespelers kunnen zich geen misstap permitteren, want als ze van een van de amateurs verliezen liggen ze er meteen uit. 

Win een compleet verzorgde reis naar de Champions League-finale

De winnaar van de cup krijgt twee first class tickets voor de Champions League-finale op zaterdag 1 juni in Madrid, inclusief een compleet verzorgde reis. Bovendien wordt de beste amateurspeler persoonlijk voorgesteld bij alle Eredivisieclubs, waarbij de kans is dat hij of zij daadwerkelijk wordt ingelijfd als esporter.

Inschrijven voor de KPN eDivisie Cup kan vanaf 18 januari tot en met 23 februari 14.00 uur op www.kpnedivisiecup.nl

Highlighted

Eredivisie
Juventus seal deal for Ajax’s De Ligt Published on 7/18/2019
Eredivisie
De Ligt out of Ajax tour as Juventus transfer beckons Published on 7/15/2019
Eredivisie
PSV bring in Lato following Angelino’s Manchester City return Published on 7/10/2019
Eredivisie
Eredivisie fixtures for 2019/20 announced Published on 6/14/2019
Eredivisie
Alex Tielbeke standing down as director of Eredivisie CV & EMM Published on 6/13/2019