De beste spelers van de eerste seizoenshelft Published on 1/9/2019

De Eredivisie presenteert deze winterstop, in samenwerking met Opta Sports, de beste spelers van de eerste seizoenshelft. Op basis van statistieken wordt per club de beste speler uitgelicht. Tot komende zondag wordt oplopend de beste speler van hekkensluiter De Graafschap tot en met de speler van koploper PSV bekendgemaakt.

PSV - Angelino
José Ángel Esmorís Tasende, oftewel Angeliño is statistisch de beste speler van PSV. Met onder andere 5 assists is de back niet alleen belangrijk als verdediger, maar ook in de opbouw van de Eindhovenaren.

Ajax - Hakim Ziyech
Hakim Ziyech is met 16 assists en doelpunten zeer belangrijk voor zijn club Ajax. De Marrokkaan is mede vanwege zijn aanvallende kwaliteiten statistisch gezien de beste Ajacied.


Feyenoord - Steven Berghuis
Aanvallend is Steven Berghuis de meest gevaarlijke van alle Feyenoorders, met 59 gecreërde kansen en in totaal 13 goals en assists is hij statistisch gezien de beste Feyenoorder.

FC Utrecht - Timo Letschert
Timo Letschert is statistisch de spil in het web van FC Utrecht. De verdediger komt vaak goed uit de duels, en is tevens een speler die andere spelers goed weet te vinden met zijn passes.


Vitesse - Alexander Büttner
Büttner is wat betreft goals gezien misschien niet de meest beslissende speler van Vitesse, statistisch gezien levert hij wel het meeste bij Vitesse af. De rechtervleugelverdediger strooit met voorzetten en wint ook menig persoonlijk duel.

Heracles Almelo - Kristoffer Peterson
Kristoffer Peterson is statistisch de beste van Heracles tijdens de eerste seizoenshelft. De Zweed, en tevens Speler van de Maand September - is de meest waardevolle speler van Heracles met 10 goals en 2 assists.


AZ - Thomas Ouwejan
Thomas Ouwejan is de speler bij AZ met de meeste assists op zijn naam, mede daardoor is hij statistisch gezien de beste speler van de Alkmaarders.

VVV-Venlo - Nils Röseler
Nils Röseler is statistisch gezien de beste speler van de Venlonaren. De verdediger verstuurt tevens de meeste passes bij VVV-Venlo.


Fortuna Sittard - Mark Diemers
Mark Diemers is de beste man van de Fortunezen tijdens de eerste seizoenshelft. De penaltykoning scoorde tot dusver 3 strafschoppen in de Eredivisie, maar strooit ook met vele en goede passes.

sc Heerenveen - Michel Vlap
In oktober werd hij verkozen tot talent van de maand, en nu mag Michel Vlap zich ook de beste speler van sc Heerenveen noemen tijdens de eerste seizoenshelft. 


ADO Den Haag - Abdenasser El Khayati
Met 12 goals en 5 assists is Abdenasser El Khayati bezig aan zijn meest productieve seizoen ooit. Niet voor niets dat de aanvallende middenvelder van ADO Den Haag de hoogste scores haalt in de matchdata statistieken van Opta Sports. 

Willem II - Fran Sol
De Spaanse smaakmaker Fran Sol is met 13 doelpunten (de helft van alle doelpunten aan Tilburgse zijde!) de gevaarlijkste man bij Willem II. 

 

 

FC Emmen - Anco Jansen
Anco Jansen is statistisch gezien de beste speler van FC Emmen tijdens de eerste seizoenshelft, met 4 goals en 2 assists is hij de meest waardevolle speler van de Emmenaren.

Excelsior - Jerdy Schouten
Bij Excelsior is Jerdy Schouten statistisch gezien de beste speler en heeft een passnauwkeurigheid van 81%.


FC Groningen - Jeffrey Chabot
Bij FC Groningen is Jeffrey Chabot de beste speler van voor de winterstop. Hij staat in de top-10 van Eredivisiespelers die het vaakst een persoonlijk duel heeft gewonnen.

PEC Zwolle - Kingsley Ehizibue
Kingsley Ehizibue is de beste speler van PEC Zwolle tijdens de eerste seizoenshelft. Hij won 124 persoonlijke duels, het meeste van zijn team.


NAC Breda – Mikhail Rosheuvel
Bij NAC Breda is Mikhail Rosheuvel de speler die het beste heeft gepresteerd tijdens de eerste 17 duels. De rechtervleugelaanvaller is de meest waardevolle speler van de Bredanaren met 5 goals en 6 assists.

De Graafschap – Hidde Jurjus
Hidde Jurjus is op basis van statistieken de beste speler van De Graafschap tijdens de 1seizoenshelft. De doelman van de Superboeren verricht gemiddeld 5 reddingen per wedstrijd, meer dan elke andere keeper in de Eredivisie.


Met de statistieken van Opta Sports, de officiële matchdata-leverancier van de Eredivisie, worden de scores van een speler berekend aan de hand van zes hoofdcategorieën (aanval, verdediging, schieten, passen, balbezit en keepen), waarna er per positie een wegingsfactor wordt toegepast om tot een uniforme lijst te komen. Om in aanmerking te komen moet een speler in de eerste seizoenshelft minimaal 60% gespeeld hebben. 

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020