Frenkie de Jong opnieuw uitgeroepen tot Speler van de Maand Published on 2/28/2019

Frenkie de Jong is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand februari. De middenvelder van Ajax presteerde afgelopen vier speelrondes statistisch gezien het beste van alle spelers. De 21-jarige Lazaros Lamprou van Fortuna Sittard neemt de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst.

Frenkie de Jong is voor de tweede keer uitgeroepen tot Speler van de Maand. Begin dit jaar kreeg de 21-jarige middenvelder voor het eerst de prijs uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Hans Kraaij jr. Aan de basis lag zijn goede spel in december, waarin hij tweemaal het doel trof en een passnauwkeurigheid van 95% haalde. Daags na het winnen van de prijs maakten Ajax en FC Barcelona de transfer van Frenkie de Jong wereldkundig.

Ook deze maand kan Frenkie de Jong terugkijken op een statisch goede maand. De Oranje-international verstuurde (390) en voltooide (354) meer passes dan iedere andere speler in februari, en is ook de speler met de meeste balheroveringen (53). Door zijn goede veldspel wist De Jong onder meer keepers Janis Blaswich (Heracles Almelo) en Kenneth Vermeer (Feyenoord) achter zich te houden. FOX Sports-verslaggever Hans Kraaij jr. overhandigde voor de tweede keer de prijs aan Frenkie de Jong.

Lazaros Lamprou van Fortuna Sittard is verkozen tot Talent van de Maand. De Griekse aanvaller, dit seizoen gehuurd van PAOK Saloniki, had slechts vijf schoten op doel nodig voor drie doelpunten in de maand februari. Daarnaast noteerde de aanvaller 142 balcontacten, 17 dribbels en 39 persoonlijke duels. Lazaros Lamprou heeft de bokaal ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Fresia Cousiño Arias.

Ajax en AZ hofleverancier van het Elftal van de Maand

In het Elftal van de Maand, gebaseerd op individuele spelersstatistieken, zijn Ajax en AZ met beiden drie spelers hofleverancier. Titelhouder PSV volgt met twee spelers.

Het Elftal van de Maand  februari bestaat uit: keeper Janis Blaswich (Heracles Almelo), verdedigers Angeliño (PSV), Teun Koopmeiners (AZ), Matthijs de Ligt (Ajax) en Jonas Svensson (AZ), middenvelders Frenkie de Jong (Ajax), Adem Maher (AZ) en Donny van de Beek (Ajax) en aanvallers Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard), Luuk de Jong (PSV) en Martin Ødegaard (Vitesse).

Highlighted

Eredivisie
Robben out of retirement to join FC Groningen Published on 6/29/2020
Eredivisie
New Eredivisie season to start in september Published on 6/26/2020
Eredivisie
Eredivisie clubs reach agreement on TV money distribution Published on 6/5/2020
Eredivisie
The Eredivisie participates in a unique European FIFA 20 tournament Published on 5/11/2020
Eredivisie
Mattijs Manders leaves Eredivisie CV, Jan de Jong appointed interim CEO Published on 5/12/2020