Kuijt volgend seizoen op stage bij Stam Published on 3/12/2019

Jaap Stam krijgt volgend seizoen Dirk Kuijt als stagiair bij het eerste elftal van Feyenoord.

De 38-jarige Katwijker begint in mei aan de hoogste trainersopleiding in Nederland, de UEFA Pro, en zal in het kader daarvan wekelijks een of twee dagen meelopen bij de Rotterdamse hoofdmacht. Kuijt gaat dat combineren met zijn functie als trainer/coach van Feyenoord Onder 19.

Technisch directeur Martin van Geel hoopte in eerste instantie dat Kuijt onder de hoede van Dick Advocaat ervaring zou kunnen gaan opdoen. Advocaat was de beoogde opvolger van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen stopt, maar de 71-jarige Hagenaar bedankte voor de eer vanwege het negatieve sentiment rond zijn mogelijke aanstelling.

Feyenoord kwam daarop uit bij Stam. De 46-jarige trainer uit Kampen begon in de winter bij PEC Zwolle, maar hij verhuist komende zomer naar De Kuip.

Kuijt zwaaide in 2017 af als profvoetballer. Hij bezorgde Feyenoord in zijn laatste wedstrijd met een hattrick de landstitel. De Katwijker ging daarna een jaar meelopen met Van Geel en begon vorig jaar als trainer van het hoogste juniorenteam. (ANP)

Highlighted

Eredivisie
PSV claim a 2-0 routine win over NAC Breda Published on 3/11/2019
Eredivisie
European Leagues strengthen their administration, Jacco Swart recruited as Managing Director Published on 3/6/2019
Eredivisie
Frenkie de Jong named February's Player of the Month Published on 2/27/2019
Eredivisie
Ajax beat NAC Breda to close gap on PSV at top of table Published on 2/18/2019
Eredivisie
PSV salvage a point against FC Utrecht Published on 2/11/2019