Surinaamse OldStars tegen Molukse OldStars op Almelo City Cup Published on 5/29/2018

Een doorbraak in de wereld van OldStars walking football: op vrijdag 1 juni spelen de OldStars met een Molukse afkomst tegen de OldStars met een Surinaamse achtergrond. Deze onderlinge potjes staan op het programma van de jaarlijkse Almelo City Cup. Het Polman Stadion, de thuishaven van Heracles Almelo, is het toneel voor deze bijzondere ontmoeting.

OldStars walking football  is in 2013 gestart door de Eredivisie i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij, met als doel 60-plussers in beweging te brengen, zowel fysiek als sociaal. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Bij OldStars wordt er gevoetbald volgens het 'Walking Football' principe. De velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, slidings zijn niet toegestaan en rennen is niet toegestaan.

Ook in regio Almelo is walking football populair, de Almelo City Cup is het grootste walking football-evenement van Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Gold Stars Heracles. Stichting Gold Stars Heracles biedt in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds een platform aan de nieuwe OldStars-teams.

“We willen tijdens de Almelo City Cup graag een plek creëren voor nieuwe teams. Om ze te laten zien welke sfeer OldStars walking football met zich meebrengt en om nog meer enthousiasme te generen bij de deelnemers”, luidt de toelichting van Huib Rouwenhorst.

Als bestuurslid en als speler is Rouwenhorst verbonden aan de stichting Gold Stars Heracles Almelo. De Almelo City Cup vindt dit jaar van woensdag 29 mei tot 1 juni plaats.De ontmoetingen tussen de Molukse OldStars en de Surinaamse OldStars staan gepland tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: https://almelocitycup.nl.


Meer informatie over OldStars Walking Football: http://www.oldstars.nl

 

Highlighted

Eredivisie
Bergwijn and Ihattaren help PSV to a 2-0 victory against Heracles Published on 8/19/2019
Eredivisie
AZ's stadium roof partially collapses during high winds Published on 8/11/2019
Eredivisie
Clasie makes permanent switch from Southampton to AZ Published on 7/30/2019
Eredivisie
Juventus seal deal for Ajax’s De Ligt Published on 7/18/2019
Eredivisie
De Ligt out of Ajax tour as Juventus transfer beckons Published on 7/15/2019