Thorsten Kirschbaum uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Published on 3/5/2020

Thorsten Kirschbaum is donderdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De keeper van VVV-Venlo heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in februari en laat Feyenoorder Steven Berghuis nipt achter zich.

Thorsten Kirschbaum is met VVV-Venlo bezig aan een prima reeks. De Venlose club is al zeven wedstrijden ongeslagen, steeg van plek zeventien naar dertien en incasseerde daarin slechts vier tegentreffers. Zo werd in februari gewonnen van Heracles Almelo (1-0) en FC Groningen (0-1), terwijl sc Heerenveen (1-1) en Fortuna Sittard (0-0) op gelijke hoogte werden gehouden.

Het elftal van trainer Hans de Koning sloot de laatste drie wedstrijden af met een clean sheet: de laatste keer dat een Venlose keeper drie eredivisieduels op rij zijn doel schoon hield was in september 1993.

In vier wedstrijden kreeg Kirschbaum ÊÊn tegentreffer te verwerken en pakte de 32-jarige Duitser negentien van de twintig schoten. Met 95 procent heeft de doelman het hoogste reddingspercentage van alle doelmannen in februari.

Kirschbaum heeft de primeur door als eerste doelman de prijs voor Speler van de Maand te winnen. Daarnaast is hij na Patrick Joosten (Speler van de Maand januari 2019) de tweede speler van VVV-Venlo die de prijs in ontvangst neemt.

Kirschbaum won in het maandklassement met een minimaal verschil van Steven Berghuis (Feyenoord) en liet verder onder anderen Joey Veerman (Speler van de Maand U21) en Janis Blaswich (Heracles Almelo) achter zich.

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports (mediapartner) en Opta Sports (official match data supplier). De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. De prijs voor Speler van de Maand U21 wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn.

Highlighted

Eredivisie
sc Heerenveen put 15,000 teddy bears in the stands Published on 10/26/2020
Eredivisie
Ajax thrash VVV-Venlo 13-0 to break Eredivisie record Published on 10/26/2020
Eredivisie
Blind: 'This is what makes you want to play for Ajax' Published on 10/22/2020
Eredivisie
Mario Götze caps PSV debut with opening goal Published on 10/22/2020
Eredivisie
Clint Leemans is named Eredivisie Player of the Month Published on 10/1/2020