Eredivisie

Stagevacature: stagiair marketing & communicatie bij de Eredivisie

Ben jij ook gek op voetbal? ✅ Kijk je, naast wedstrijden van je eigen club, ook naar andere wedstrijden in de Eredivisie? ✅ Volg je dagelijks al het voetbalnieuws dat voorbij komt? ✅ Ben je handig met het maken van content? ✅ Dan zijn we op zoek naar jou! De eredivisie heeft een stagevacature beschikbaar op het gebied van marketing/communicatie.

Dat kan op zéér korte termijn (vanaf september 2022), in januari (2023) of zelfs vanaf volgend seizoen (augustus 2023). Ook is het mogelijk om een jaar lang stage te lopen of tijdens een andere periode. We kijken graag naar de mogelijkheden die passen bij jou en/of je studie.

Naast je eigen stageopdracht(en) of afstudeeropdracht werk je mee aan diverse toffe projecten en ga je content maken voor de kanalen van de eredivisie. Reageren kan tot en met vrijdag 16 september.

Wat ga je precies doen?

Geen dag gaat natuurlijk hetzelfde zijn, maar dit ga je in grote lijnen doen:

 • Je sluit aan bij onze wekelijkse redactiemeeting met externen waarmee we intensief samenwerken. Je komt met nieuwe ideeën en tips om onze social media-kanalen nog beter te maken. Welk prachtig doelpunt moeten we uitlichten? Wie was de speler van de week? Welke toffe actie zag je voorbij komen tijdens het weekend? Welke wedstrijd van komende speelronde moeten we absoluut uit gaan lichten? Jouw kennis van voetbal vormt de input voor onze meetings.
 • Je maakt zelf content voor de social media-kanalen van de Eredivisie. Bij voorkeur toffe video's die we kunnen verspreiden via Instagram Reels en TikTok of visuals op onze tijdlijn. Met deze content bereik je bijna één miljoen voetballiefhebbers.
 • Je bent een spin in het web en ondersteunt je collega’s bij diverse toffe projecten. Ga je met ons mee op pad als we de prijzen voor Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand uit gaan reiken? Help je mee achter de schermen met de Eredivisie Awards, waar de prijs voor o.a. Eredivisie Speler van het Jaar wordt uitgereikt? Een toffe marketingcampagne waarmee we ook nieuwsbriefabonnees kunnen werven? Of misschien wel onze esportscompetitie (KPN eDivisie), de Eredivisie Community Champions (maatschappelijk project) of een van de vele andere projecten in de eredivisie?
 • Er is daarnaast genoeg ruimte om tijdens je stageperiode aan je meewerk- of afstudeeropdracht(en) te werken. We gaan gezamenlijk een plan opstellen hoe we jou hierin het beste op weg kunnen helpen, zodat je een fantastisch eindproduct kan opleveren. Wil je een wekelijks overleg inplannen of maandelijks samenzitten? Je hebt zelf de touwtjes in handen!

Wat voor een stagiair zoeken wij?

 • Je bent een student die een toffe stageplaats zoekt
 • Je bent creatief en zelfstandig
 • Je bent een groot voetballiefhebber
 • Je bent beschikbaar om soms ook iets in de avonden of weekend online te zetten. De eredivisie wordt immers niet op kantoordagen gespeeld
 • Je kent de fijne kneepjes van social media: in ieder geval Instagram, maar het is ook een pré als je ervaring hebt met TikTok of andere social media.
 • Je hebt al eerder content gemaakt, bij voorkeur via Adobe Premiere Pro of een andere programma. Ervaring met Adobe Photoshop is een pré
 • Je bent minimaal drie dagen per week beschikbaar
 • Naast Nederlands kan je ook korte teksten (captions) in het Engels maken

Wat kan je van ons verwachten?

We gaan ons best doen om:

 • Jou vanaf dag één collega in plaats van stagiair te noemen
 • Je te helpen om zoveel mogelijk ervaring op te doen in de voetbalwereld
 • Je te ondersteunen om, naast je opdracht(en), ook op kennis en persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Je kan aansluiten bij één van de vele kennissessies die georganiseerd worden in het voetbal of natuurlijk ervaring opdoen bij onze eigen events
 • Je ruimte en kansen te bieden om je eigen ideeën in te brengen en ook ons iets te leren
 • Je netwerk in het voetbal (verder) op te bouwen. Bij de eredivisie sta je in het middelpunt van het betaald voetbal: je komt in contact met alle 18 clubs en andere organisaties in het voetbal
 • Jou te belonen met een toffe stageplaats, een prima stagevergoeding, een dagelijkse lunch (elke dag vers gemaakt door onze eigen kok), toffe wedstrijden die je kan bezoeken en de mogelijkheid om gratis te sporten

Zo ziet je nieuwe werkplek er uit

Als je ambitie is om ervaring op te doen bij een grote organisatie met véél collega's, dan moeten we je helaas teleurstellen. Binnen de eredivisie werk je namelijk in een klein, maar erg gezellig team. Wél sta je wekelijks in contact met collega's van de achttien eredivisieclubs en andere voetbalorganisaties. Denk aan de KNVB, ESPN, Keuken Kampioen Divisie, maar ook al onze partners en (marketing)bureaus waarmee we samenwerken. Je werkt in het middelpunt van het voetbal! Het kantoor van de Eredivisie is gevestigd in Zeist, in het hart van de Zeisterbossen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een aantal dagen in de week thuis te werken.

Ben je enthousiast geworden?

Ben jij het aanstormend talent dat onze selectie gaat versterken? Stuur dan vóór 17 september je motivatiebrief, CV én enkele voorbeelden van eerder gemaakte content naar info@eredivisie.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze stagevacature wordt niet op prijs gesteld

Dit artikel delen