Eerlijk Spel

Vooruitblik Speelronde 27: Sparta heeft top-5 klassering in het vizier

Dit weekend staat de altijd beladen Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord op het programma! Ook Cambuur - Emmen is een wedstrijd waar je eens goed voor gaat zitten. En weet Groningen te winnen van een wisselvallig Fortuna? Holland Casino Online en de Eredivisie presenteren een nieuwe vooruitblik op basis van onderlinge resultaten door de jaren heen, spraakmakende doelpuntenmakers en natuurlijk de meest interessante feitjes!

Sparta - Feyenoord: Vriends ziet het al helemaal zitten

Bij de Kasteelheren is er dit seizoen aan zelfvertrouwen geen gebrek. “Als we het echt een bekroning willen geven, dan past winnen van een topclub daar nog bij”, aldus Sparta-speler Bart Vriends deze week in gesprek met De Telegraaf.

Grootspraak? Welnee, want Sparta staat op een keurige zesde plaats. Het team is in uitstekende doen en won de laatste drie competitieduels. De formatie van oefenmeester Maurice Steijn kan voor het eerst sinds januari 1994 vier Eredivisiewedstrijden op rij winnen.

Tegen Feyenoord overleggen de Spartanen de laatste seizoenen minder goede cijfers. Het verloor de laatste vier Eredivisieduels met Feyenoord met de totale doelcijfers 0-10 (thuis & uit). De laatste competitiegoal van Sparta tegen Feyenoord dateert alweer van oktober 2020 (1-1 in De Kuip).

Mocht Sparta op voorsprong komen, dan is dat niet iets waar Feyenoord snel van schrikt. Het pakte dit Eredivisieseizoen 24 punten na een achterstand. Nooit pakte de club er meer in een jaargang (vorig seizoen ook 24). De laatste ploeg die in één Eredivisiejaargang meer punten pakte na een achterstand is Ajax in 2017/18 (dertig, tevens het Eredivisierecord).

Een uitzinnige Bart Vriends na zijn treffer tegen FC Emmen (08-10-'22)

De Trots van Zuid lijkt dit seizoen hoofdzakelijk kwetsbaar aan de zijkanten. Slechts vier ploegen kregen dit Eredivisieseizoen meer tegengoals uit voorzetten dan Feyenoord (negen), terwijl alleen PSV deze jaargang vaker scoorde uit een voorzet (achttien keer) dan Sparta (veertien). Hier liggen kansen voor bijvoorbeeld Sparta-rechtsbuiten Vito van Crooij.

Het legioen van Feyenoord rekent wellicht weer op een magistrale ingeving van publiekslieveling Santiago Giménez. Hij scoorde in zijn laatste vijf uitduels in de competitie. Slechts één Feyenoorder was ooit trefzeker in meer uitwedstrijden op rij in de Eredivisie: Ove Kindvall in 1967 (negen op rij).

Stormt Sparta de top vijf binnen door een fraaie goal van Van Crooij? Of schiet Giménez zijn team naar een klinkende uitzege? Voorspel nu en profiteer van speciale odds boosts!

Deze wedstrijd start zondag om 14:30 op Het Kasteel.

Fortuna Sittard - FC Groningen: donkere wolken pakken zich samen boven Groningen

Fortuna won de laatste twee Eredivisiewedstrijden tegen Groningen. Dit zijn evenveel overwinningen als in de 26 wedstrijden daarvoor tegen de Groningers op het hoogste niveau (tien keer gelijk en veertien keer verloren).

Voor Groningen zien de onderlinge statistieken er door de jaren heen niet al te rooskleurig uit. Het won wel de laatste twee uitduels met Fortuna in de Eredivisie (1-3 en 1-4). In de achttien voorgaande Eredivisiewedstrijden op bezoek in Sittard wonnen ze in totaal twee keer (twaalf keer gelijk en vier keer verloren).

Dit seizoen verloopt tot nu toe dramatisch voor de Trots van het Noorden, want het team is de hekkensluiter. Tot overmaat van ramp gaf de komst van oefenmeester Dennis van der Ree in december de Groningers allesbehalve een boost. Hij pakte als coach slechts vijf punten in twaalf Eredivisieduels (één keer winst, twee keer gelijk en negen keer verloren). Van alle trainers met minimaal twaalf Eredivisiewedstrijden behaalden alleen Henk Duut (0,31) en John Eelman (0,33) minder punten per Eredivisieduel dan de huidige eindverantwoordelijke van Groningen (0,42).

Groningen hoopt dat spits Elvis Manu deze week de fans weer eens laat juichen. Dan moet hij de geboden kansen beter benutten. In de zeven Eredivisiewedstrijden die Manu voor Groningen speelde, raakte hij met drie van zijn twaalf doelpogingen de paal of lat. Dit hele Eredivisieseizoen raakten maar vier spelers vaker de paal of lat.

Tikt Manu de bal knap binnen? Of steelt Burak Yilmaz de show? Voorspel nu en profiteer van de allerbeste odds!

Deze wedstrijd start zondag om 16:45 in het Fortuna Sittard stadion.

SC Cambuur - FC Emmen: Friezen denken vooral aan Henk de Jong

In gedachten was menig voetballiefhebber de afgelopen dagen bij voormalig Cambuur-trainer Henk De Jong. Hij onderging dinsdag een ingrijpende operatie, met als doel de klachten te verminderen die hij al langere tijd ervoer als gevolg van de cyste in zijn hoofd. Cambuur maakte melding van een geslaagde operatie. De club gaf verder aan dat De Jong het naar omstandigheden goed maakt. Dit meldde VI woensdagmiddag op de website.

En dan rolt het balletje ook gewoon nog. De laatste twee wedstrijden tussen SC Cambuur en FC Emmen eindigden in een gelijkspel (1-1 in de Eerste Divisie en 0-0 in de Eredivisie), evenveel gelijke spelen als in de 39 duels tussen deze twee ploegen daarvoor (16 zeges Cambuur, 21 zeges Emmen).

Ole Romeny was met twee doelpunten de gevierde man in de laatste thuiswedstrijd van de Emmenaren

Emmen verloor dit Eredivisieseizoen tien van de twaalf uitduels (éen keer winst, één keer gelijk). De laatste competitiejaargang waarin Emmen vaker buitenshuis verloor is 2011/12 (dertien keer in de Eerste Divisie)

Aan de kant van Emmen valt een speler in positief opzicht op. Van alle Emmen-spelers met meer dan vijfhonderd speelminuten dit kalenderjaar in de Eredivisie noteerde Ahmed El Messaoudi meer schoten per negentig minuten dan iedere andere teamgenoot (2,3), terwijl alleen Ole Romeny boven hem staat qua balcontacten in de vijandelijke zestien (4,0 om 3,3).

Schiet Romeny de Emmenaren naar een uitzege? Of maakt Cambuur-goaltjesdief Björn Johnsen een fraaie treffer?

Deze wedstrijd start zaterdag om 20:00 in het Cambuur Stadion. Voorspel nu en profiteer van de allerbeste odds!

Geniet van fraaie goals, ludieke momenten en unieke sfeeracties!

Buiten de uitgelichte affiches geniet jij o.a. ook van Go Ahead Eagles - Ajax, Utrecht - Volendam en AZ - Heerenveen. Wie gaat er dit weekend met de winst vandoor? Wij maken het voor jou extra spannend…

Meestervoorspeller, laat maar eens zien wat je in huis hebt! Voorspel nu en profiteer van de allerbeste odds!

Registreer jij je vandaag als nieuwe speler? Dan trakteren wij jou op een exclusief welkomstaanbod: Wed €20 & Krijg €50

Dit artikel delen