FAQ Tegemoetkoming

Het stopzetten van de competitie zorgt ervoor dat supporters één of meerdere wedstrijden mislopen. De clubs bieden hun achterban daarom opties aan om hen hierin tegemoet te komen. Supporters die hiervoor in aanmerking komen ontvangen op 12 mei een persoonlijk bericht vanuit hun club waarin de mogelijkheden worden uitgelegd. Hieronder is informatie te vinden over enkele veelgestelde vragen. 

Waarom wordt er een tegemoetkoming aangeboden?

Het seizoen 2019-’20 is vanwege het coronavirus (COVID-19) voortijdig beëindigd en daardoor zijn een aantal wedstrijden niet gespeeld. Omdat seizoenkaart- en tickethouders wel tickets hebben gekocht voor deze niet gespeelde wedstrijden komen clubs hun supporters tegemoet met een aantal opties.

Wat houdt de tegemoetkoming precies in?

Dat is per club verschillend. Vanaf 12 mei stelt iedere club uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie haar supporters op de hoogte van de precieze invulling van de opties.

Waarom zou ik hiervan afzien?

Inkomsten uit verkoop van seizoenkaarten en tickets zijn voor Nederlandse clubs van vitaal belang in hun totale begroting. Door geen beroep te doen op de tegemoetkoming blijft de financiële schade voor jouw club enigszins beperkt. Kortom; jouw club is hier enorm bij geholpen.

Waarom hebben de voetbalclubs het zo lastig nu de competitie niet wordt uitgespeeld?

Door het voortijdig beëindigen van het seizoen 2019-20 missen clubs veel inkomsten, waaronder bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop. De clubs moeten tegelijkertijd gewoon aan hun verplichtingen blijven voldoen. Deze zijn gebaseerd op verwachte inkomsten zonder tussenkomst van alle noodzakelijke maatregelen vanwege COVID-19.

Waar moet ik op letten als ik een tegemoetkoming accepteer?

Je wordt vanaf 12 mei door jouw club op de hoogte gesteld van de inhoud van de compensatie. Iedere club komt met eigen opties voor de supporters die één of meerdere wedstrijden hebben gemist.

Wanneer kan ik weer tickets voor wedstrijden van mijn club kopen?

Alle betaald voetbalclubs maken via eigen kanalen bekend hoe en wanneer ze starten met de verkoop van seizoenkaarten voor komend seizoen. Houd de kanalen van jouw club in de gaten voor meer informatie.