EREDIVISIE & MVO

Sinds de oprichting in 1956 staat de Eredivisie garant voor sportiviteit, spanning en emotie. Miljoenen mensen beleven plezier aan het Eredivisie voetbal en de clubs spelen dan ook een belangrijke rol in de samenleving. Voetbal is er voor iedereen en overlapt de gehele maatschappij. De Eredivisie zorgt voor verbroedering, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status. 

Daarom is voetbal bij uitstek geschikt om mensen en bevolkingsgroepen te binden.​ De Eredivisie en de 18 Eredivisieclubs staan midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid niet ophoudt bij de poorten van het stadion. De Eredivisie is er namelijk voor iedereen en is dé verbindende partij om kansen te bieden en te benutten voor een gezonde, vitale, duurzame én sterke samenleving.

Samen met de clubs nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we voor de fans én met onze fans, clubs en partners. Zowel in het stadion, als in de maatschappij. Om die reden ontplooit de Eredivisie in samenwerking met de clubs talloze initiatieven met voetbal als drijvende kracht om fans letterlijk in beweging te brengen.

Een overzicht van enkele maatschappelijke initiatieven, georganiseerd door de Eredivisie CV, is hieronder te vinden. 

Maatschappelijke projecten