Schietgraag Groningen eenvoudig langs PEC Published on 21-9-2019 | By fox sports

FC Groningen heeft voor het eerst sinds de eerste speelronde één weer een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. PEC Zwolle was in Groningen een gewillig slachtoffer: 2-0.

PEC Zwolle, dat vorige week nog met 6-2 won van RKC Waalwijk, maakte een zeer povere indruk in Groningen. Het aanvalsspel van de Zwollenaren kwam totaal niet uit de verf en PEC hielp Groningen zelfs in het zadel door de bal in de opbouw veelvuldig in te leveren. De niet in topvorm verkerende ploeg van Danny Buijs maakte daar gretig gebruik van. 

Ramon Pascal Lundqvist bekroonde in de eerste helft zijn terugkeer in de basis met een doeltreffend schot van afstand: 1-0. Ajdin Hrustic evenaarde die prestatie in de tweede helft met een loepzuiver schot met links: 2-0. Xavier Mous voorkwam met een paar knappe reddingen een grotere afstraffing voor PEC.

FC Groningen passeert PEC op de ranglijst op basis van doelsaldo. Beide ploegen hebben zeven punten. Groningen na zes duels, PEC heeft zeven Eredivisie-duels gespeeld. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019