PEC neemt dankzij overwinning op ADO afscheid van onderste plekken Published on 20-10-2019 | By fox sports

PEC Zwolle heeft dankzij een 3-1 overwinning op ADO Den Haag een negatieve reeks beëindigd. De ploeg van John Stegeman verloor drie Eredivisie-duels op rij, maar neemt met deze overwinning nu in ieder geval voor even afscheid van de degradatiezone.

Waar een negatieve reeks voor PEC ten einde is, duurt die bij ADO juist voort. De Hagenezen verloren de vier duels voorafgaand aan die van zondagmiddag ook al en staan met slechts zes punten op de zeventiende plek in de Eredivisie. 

De bezoekers kwamen dankzij een echte spitsengoal van Michiel Kramer nog wel op voorsprong in Zwolle. Kramer maakte zijn eerste ADO-goal sinds april 2015.

​PEC leidt voor rust comeback in

Nog voor de pauze zette Iliass Bel Hassani PEC Zwolle echter weer naast ADO. Hij kopte op aangeven van Mustafa Saymak fraai de 1-1 binnen en leidde zodoende de comeback van zijn ploeg in. 

Na de rust ging PEC namelijk vrolijke door met doelpunten maken. Reza Ghoochannejhad zag zijn 2-1 door de VAR goedgekeurd worden, aanvoerder Pelle Clement gooide vlak voor tijd met de 3-1 het duel helemaal in het slot. 

PEC klimt dankzij de overwinning naar de dertiende plek in de Eredivisie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Dessers uitgeroepen tot speler van de maand november Published on 4-12-2019
Eredivisie
ADO Den Haag maakt dromen Kimberley (13) waar met G-Storks Published on 1-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Virgil van Dijk Published on 2-12-2019
Eredivisie
Haags Kwartiertje terug van weggeweest Published on 29-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Tonny Vilhena Published on 26-11-2019