Ajax alleen aan kop na zege op ADO dankzij 'The Hunter' Gepubliceerd op 20-12-2020 | Via ESPN

Ajax heeft het gat op de ranglijst met achtervolger PSV weer op drie punten gebracht. Een effectieve eerste helft was genoeg voor de koploper om ADO Den Haag te verslaan: 2-4. Klaas Jan Huntelaar was met twee goals de grote man bij Ajax.

Voor de wedstrijd was de grote vraag wat de rol van Quincy Promes zou zijn na zijn roerige week. Hij begon op de bank. Omdat Lassina Traoré en Noussair Mazraoui nog niet fit waren had Erik ten Hag wel plek in de basiself gemaakt voor Klaas Jan Huntelaar, die vorige week aangaf dat hij waarschijnlijk stopt na dit seizoen, en Sean Klaiber.

Effectief Ajax
Die twee lieten na twintig minuten hun waarde zien. De rechtsback gaf een assist op Dusan Tadic bij de 0-1 na zwak verdedigen van de Haagse defensie. Nog geen twee minuten later lag de volgende bal in het net. De 37-jarige Huntelaar schampte een voorzet van Daley Blind goed genoeg met zijn hoofd om keeper Luuk Koopmans te verschalken.

Zonder echt aan te zetten hadden de Amsterdammers de score na een half uur spelen al verdubbeld. Antony zorgde dat Zakaria Labyad de bal alleen nog maar hoefde in te tikken om vervolgens een afgemeten voorzet bij Huntelaar af te leveren, die zijn tweede van de middag binnen knikte. André Onana werd voor rust één keer getest, maar hij was alert toen Michiel Kramer ongehinderd mocht schieten na een voorzet van Milan Van Ewijk.

Ajax verslapt


Kramer wist meteen na rust wel te scoren. Samy Bourard troefde Perr Schuurs af, waarna de spits beheerst aannam en afrondde. De ingevallen Promes schoot aan de andere kant vervolgens rakelings naast. Ajax liet de grip op de ploeg van Ruud Brood wat meer los en dat werd afgestraft. Samy Bourard maakte gretig gebruik van de ruimte en Andre Onana bood weinig tegenstand bij zijn schot.

Ajax pakte de draad weer op en gooide er nog een slotoffensief uit, maar tot doelpunten kwam het niet meer.
(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021