Maatschappelijke activiteiten Eredivisie CV Gepubliceerd op 6-7-2018

Sinds de oprichting in 1956 staat de Eredivisie garant voor sportiviteit, spanning en emotie. Miljoenen mensen beleven plezier aan het Eredivisie voetbal en de clubs spelen dan ook een belangrijke rol in de samenleving. Voetbal is er voor iedereen en overlapt de gehele maatschappij. De Eredivisie zorgt voor verbroedering, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status. 

Daarom is voetbal bij uitstek geschikt om mensen en bevolkingsgroepen te binden.​ De Eredivisie en de 18 Eredivisieclubs staan midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid niet ophoudt bij de poorten van het stadion. De Eredivisie is er namelijk voor iedereen en is dé verbindende partij om kansen te bieden en te benutten voor een gezonde, vitale, duurzame én sterke samenleving.

Samen met de clubs nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit doen we voor de fans én met onze fans, clubs en partners. Zowel in het stadion, als in de maatschappij. Om die reden ontplooit de Eredivisie in samenwerking met de clubs talloze initiatieven met voetbal als drijvende kracht om fans letterlijk in beweging te brengen.

Een overzicht van enkele maatschappelijke initiatieven, georganiseerd door de Eredivisie CV, is hieronder te vinden. 


FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival

Op zaterdag 7 juli 2018 beleefden duizenden uitzinnige kinderen een onvergetelijke dag tijdens de eerste editie van het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival in Utrecht. De Jaarbeurs was volledig omgetoverd tot een voetbalparadijs waarin kinderen samen met populaire profvoetballers, game-YouTubers, en andere bekende namen uit de voetbalwereld deelnamen aan een uitgebreid programma vol Fun Games, voetbaltricks, esports en nog tal van andere voetbal gerelateerde activiteiten.

Lees meer: Eerste editie voetbalfestival groot succes


OldStars Walking Football

Je leven lang voetballen, dat is wat OldStars Walking Football mogelijk maakt. Dit maatschappelijk initiatief om 60-plussers te activeren en weer mee te laten doen aan de (lokale) samenleving, startte in 2013 als een pilot van de Eredivisie CV, het Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij.

ADO Den Haag, FC Groningen, PSV en RKC Waalwijk waren de eerste clubs die aanhaakten, maar inmiddels is OldStars Walking Football bij bijna alle betaald voetbalclubs mogelijk. Daarnaast is ook de KNVB in dit initiatief ingestapt, waardoor deze relatief nieuwe voetbalvorm door honderden amateurverenigingen wordt aangeboden. 

Elk jaar organiseert de Eredivisie CV op Nationale Ouderendag een Eredivisie OldStars toernooi, waar de OldStars-teams van de Eredivisieclubs bij elkaar komen.

Lees meer over OldStars op: www.oldstars.nl


 betaald voetbal in actie voor Sint-Maarten

Samen met de Eredivisieclubs, Coöperatie Eerste Divisie en KNVB heeft de Eredivisie CV zich collectief ingezet voor de Nationale Actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. Bij alle wedstrijden in de Eredivisie en in de Jupiler League kwamen spelers en scheidsrechters voor de aftrap gezamenlijk het veld op in een speciaal shirt waarop actie en gironummer staan vermeld. Ook vroegen de clubs en entiteiten via hun eigen kanalen aandacht voor de 'Giro 5125' actie van het Rode Kruis en verscheen bij meerdere clubs de boodschap op de LED-boarding.