VriendenLoterij: Maatschappelijk Partner Eredivisie Gepubliceerd op 6-7-2018

Sinds 2005 is de VriendenLoterij Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Als deelnemer kun je daarom ook je favoriete Eredivisieclub steunen met je deelname.

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven (goede doelen organisaties, clubs, verenigingen) die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt de VriendenLoterijj mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Als Maatschappelijk partner van de Eredivisie wil de VriendenLoterij dat verder kracht bijzetten.  

Steun de jeugdopleiding van een Eredivisieclub

Bij de jeugdopleidingen van de Eredivisieclubs is er veel aandacht voor school, sociale activiteiten en een stabiele thuissituatie. Dit helpt de kinderen aan een goede basis voor de toekomst, mocht een carrière in het betaalde voetbal eventueel niet lukken. De Eredivisieclubs kunnen met de bijdrage van de VriendenLoterij deze basis financieren. Ook gebruiken ze de bijdrage om maatschappelijke activiteiten te organiseren in wijken en op scholen met clinics over gezond eten, meer bewegen en projecten om pesten en discriminatie tegen te gaan.

Het Vergeten Kind

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste ter wereld. Toch zijn er ruim 100.000 van hen thuis niet veilig. Zij worden verwaarloosd of mishandeld en hebben een onveilig of instabiel thuis. Zo mag een leven niet beginnen. In 2017 heeft de VriendenLoterij daarom samen met het Vergeten Kind de impactvolle nationale actie VriendenLoterij PrijzenMarathon georganiseerd: Samen zetten we het Vergeten Kind op 1.

Met tv-programma’s, commercials, billboards door het hele land en op onlinekanalen zorgen we dat niemand om de PrijzenMarathon voor het Vergeten Kind heen kan. Ook de Eredivisie stond in het laatste weekend van augustus in het teken van de campagne. Voorafgaand aan de wedstrijd VVV-Venlo – Ajax zetten de spelers Het Vergeten Kind  letterlijk op de eerste plaats van het podium. Ze dragen speciale mouwbadges en ook op alle boardings valt te lezen: ‘Samen zetten we Het Vergeten Kind op 1’.

Het Goed Geld Gala

Iedereen die met de VriendenLoterij samenwerkt, kijkt uit naar het jaarlijkse Goed Geld Gala.Tijdens het gala maakt de loterij bekend hoe zij de opbrengst over de goede doelen organisaties verdeelt. Zo waren er ook weer bijdragen voor de jeugdopleidingen van de Eredivisie. De VriendenLoterij is al sinds 2005 maatschappelijk partner van de Eredivisie en daarmee heeft de loterij de langstlopende aaneengesloten partnerschap met de Eredivisie.

Lees meer over de VriendenLoterij op www.vriendenloterij.nl