Eredivisie CV

Sinds 1997 hebben de 18 eredivisieclubs zich in een commanditaire vennootschap verenigd, de Eredivisie CV. De missie van de Eredivisie CV is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandse voetbal onder meer door:

  • (Doen) organiseren en verzorgen van de Eredivisie
  • Behartigen van de belangen van de eredivisieclubs als collectief
  • Vertegenwoordigen van het collectief van de eredivisieclubs op nationaal en internationaal niveau
  • Bevorderen van onderlinge samenwerking en kennisdeling tussen de eredivisieclubs, alsmede het bewaken van de kwaliteit van bestuur bij de eredivisieclubs
  • Samenwerken c.q. contacten onderhouden met de Coöperatie Eerste Divisie (CED), Eredivisie Media & Marketing CV (EMM), FBO  en KNVB en derden-stakeholders in het voetbal
  • Onderhouden van krachtige relaties met soortgelijke divisies in het buitenland (onder meer via European Leagues)
  • Internationaal positioneren en profileren van de eredivisie als aantrekkelijke competitie
  • Commercieel exploiteren van de eredivisie, zowel nationaal als internationaal
  • Organiseren van workshops, seminars, masterclasses, fieldtrips en strategische dagen voor de eredivisieclubs 
  • Aanreiken van innovaties op relevante terreinen voor de eredivisieclubs (waaronder edivisie)

De Eredivisie CV streeft naar maximale waarde creatie van de eredivisie als competitie zodat media-inkomsten en zakelijke partnerships kunnen worden geoptimaliseerd. De media- en partnership exploitaties van de eredivisie vinden plaats binnen Eredivisie Media en Marketing CV (EMM). Deze entiteit is door de Eredivisie CV in 2008 opgericht. In 2012 heeft de Eredivisie CV 51% van haar belang in deze entiteit verkocht aan FOX International Channels. Eredivisie CV heeft inmiddels een belang van afgerond 35% in EMM. De directies van Eredivisie CV en EMM werken nauw samen. 

De Eredivisie CV telt op dit moment 8 werknemers en houdt kantoor in Zeist tegenover de KNVB Campus. Mattijs Manders is per 1 juli 2019 aangesteld als directeur. Manders wordt in de dagelijkse operatie ondersteund door Marc Rondagh (Business Development Manager), Gladys Ebell (Office Manager), Sabine Post (a.i. Office Manager), Michel Dusée (Projectmanager Marketing), Aukje Geubbels (Projectmanager Marketing & MVO), Arnoud Schonis (Projectmanager eSports) en Miranda de Rooij - van de Bijl (Financieel medewerker). De raad van commissarissen bestaat uit John Jaakke (voorzitter), Peter Fossen en Oege Boonstra. 

Contact

Eredivisie CV
Woudenbergseweg 21
3707 HW Zeist
info@eredivisie.nl

Social media

Twitter: @Eredivisie
Instagram: @Eredivisie
LinkedIn: Eredivisie CV
YouTube: Eredivisie