PUBLICATIES

Ons Seizoen 

Ons Seizoen (2016 - 2017)
708 wedstrijden, 2919 goals, 7.278.661 toeschouwers en 63.720 minuten voetbal in de Eredivisie en Jupiler League. Indrukwekkende getallen die een mooi beeld geven van het afgelopen seizoen. Samen met de Jupiler League, FBO, KNVB en KNVB Expertise hebben we het afgelopen seizoen gevangen in beeld en statistieken. Het totaalbeeld wordt gepresenteerd op het nieuwe platform ons-seizoen.nl. Hier wordt een hoofdfilm weergegeven die het gezamenlijke seizoen van beide competities uitlicht. Daarnaast zijn er themafilms die onze fans, partners en maatschappelijke doelen in beeld brengen.

Ons Seizoen (2015 - 2016)
In de publicatie “Ons Seizoen 2015-2016” wordt nog één keer teruggeblikt op het seizoen 2015 - 16. Een seizoen dat ups en downs kende, spannende wedstrijden, aangrijpende stiltes en bijzondere verhalen. Zoals de opmars van Vincent Janssen, een zinderende titelontknoping, een doorbraak in videoarbitrage en nog veel meer. Ons Seizoen is een gezamenlijke uitgave van de Eredivisie (ECV), Jupiler League (CED), Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), KNVB en KNVB Expertise.


Fan Onderzoek Eredivisie

Jaarlijks voert de Eredivisie CV in samenwerking met de Jupiler League (Coöperatie Eerste Divisie) en KNVB Expertise het Fan Onderzoek uit onder ruim 50.000 Nederlandse voetbalfans. Zij worden gevraagd naar hun mening en ervaringen op terreinen als het stadionbezoek, sfeer en beleving, catering, informatievoorziening, fanshop, faciliteiten, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De resulaten bieden ieder jaar weer concrete aanknopingspunten voor de Eredivisieclubs om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van de fans. Hieronder kun je de verschillende edities van het Fan Onderzoek downloaden. COMPETITIESCHEMA 2017 - 2018

Wanneer speelt jouw favoriete club dit seizoen? Bekijk het definitieve en complete competitieprogramma voor het seizoen 2017 - 2018 met alle speelronden.


EREDIVISIE SEIZOEN IN CIJFERS

Het Seizoen in Cijfers was een jaarlijkse publicatie waarin de betaald voetbalclubs inzicht bieden in de financiële stand van zaken in de Eredivisie. In beknopte vorm biedt de publicatie inzicht in de trends en ontwikkelingen op divisieniveau.Reglementen

Spelregels Veldvoetbal 2016-2017
Voor het voetbal gelden onder het bewind van de spelregelcommissie van de FIFA over de gehele wereld dezelfde spelregels. Bekijk hier de belangrijkste spelregelwijzigingen voor het seizoen 2016/2017.

Samenvatting Spelregelwijzigingen voor arbitrage 2016-2017
Een samenvatting van de spelregelwijzigingen voor scheidsrechters in Nederland. 

Samenvatting Spelregelwijzigingen voor spelers 2016-2017
Een samenvatting van de spelregelwijziging voor (betaald voetbal) spelers in Nederland.

Laws of the Game 2016-2017 (Engels)
Het officiële spelregelsdocument van de International Football Association Board (IFAB), de spelregelcommissie van de FIFA. 

Standaardvoorwaarden KNVB
Iedereen die betrokken is bij de voetbalsport in Nederland, en vooral de toeschouwers, heeft er belang bij heeft dat de Eredivisie wedstrijden in goede orde verlopen. Je leest er meer over in de standaardvoorwaarden KNVB.

Reglement Betaald Voetbal 2015-2016
Lees hier alles over de reglementen binnen het Betaald Voetbal.