eDivisie

Op zaterdag 15 februari 2020 worden de edivisie finals gespeeld in AFAS Live in Amsterdam. Tijdens het grootste EA SPORTS FIFA-evenement ter wereld strijden de beste edivisie-spelers van Nederland om het Nederlands Kampioenschap en € 50.000,- aan prijzengeld. 

De eDivisie Finals zijn een unieke belevenis voor alle EA SPORTS FIFA 20-fans. Gedurende een hele dag wordt AFAS Live omgebouwd tot een stadion, waar duizenden toeschouwers live kunnen genieten van wedstrijden op wereldniveau en spectaculair entertainment.

In de FIFA FANZONE kunnen fans het opnemen tegen eDivisiespelers in een zogenaamde “Beat the Pro”. Uiteraard zijn er consoles aanwezig waar de fans tegen elkaar kunnen spelen. De eDivisiespelers van alle 18 eredivisieclubs zijn aanwezig tijdens de eDivisie Finals, net als de bekende commentatoren van de eDivisie.

Een event dat fans nooit zullen vergeten

“Het is ontzettend gaaf om het grootste EA SPORTS FIFA 20 event ter wereld te organiseren.” zegt Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie C.V. “Nederland is een groot EA SPORTS FIFA-land, met ruim 1,5 miljoen spelers. Dat zie je aan onze grootschalige en betrokken achterban en voor hen gaan we, samen met onze partner DreamHack, de eDivisie Finals zo spectaculair mogelijk maken. Dit wordt een event dat onze fans nooit zullen vergeten.”


“We zijn heel trots om de eDivisie Finals te organiseren in een grote arena als AFAS Live en, in het eerste seizoen dat we samenwerken met de eredivisie, een event van deze omvang te kunnen bieden. We zien veel potentie in EA SPORTS FIFA als eSports en de eDivisie, met haar getalenteerde en bekende spelers, is een ideale partner om samen in deze wereld te pionieren." zegt Sanne Okholm Ravn Faxøe, Director of eFootball bij DreamHack.

Sanne vervolgt: “DreamHack heeft veel ervaring in het organiseren van grootschalige EA SPORTS FIFA events en in het afgelopen jaar hebben in totaliteit 5.500 toeschouwers EA SPORTS FIFA events van wereldniveau bijgewoond in Denemarken en Zweden. We hebben hoge verwachtingen van deze eerste editie van de eDivisie Finals.”

Tijdens de eDivisie Finals worden de kwartfinales, halve finales en de finale van de eDivisie gespeeld. In totaal strijden acht eDivisie-clubs voor de titel en een prijzenpot van € 50.000,-. 

Programma en deelnemende clubs

12.00 uur: Stadion open
13:00 uur: Start show
13.15 uur: Kwartfinale 1
14.15 uur: Kwartfinale 2
15.15 uur: Kwartfinale 3
16.15 uur: Kwartfinale 4
17.30 uur: Halve finale 1
18.30 uur: Halve finale 2
20.00 uur: eDivisie Finale
22.00 uur: Einde eDivisie Finals

De eerste twee clubs die zich plaatsen voor de eDivisie Finals zijn na de laatste reguliere speelronde op 14 januari 2020 bekend. De overige zes clubs worden bepaald aan de hand van de Playoffs op 20 en 21 januari.

Kaartverkoop

Kaarten voor de eDivisie Finals zijn vanaf nu te koop via https://www.edivisie.nl/finals. Tot 8 januari geldt er een speciale prijs van €10,- per ticket.

De eDivisie is elke maandag en dinsdag tussen 17.00 en 22.00 uur via twee livestreams tegelijk te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie (youtube.com/edivisie).

Over de eDivisie

De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 eredivisieclubs, EA SPORTS™, DreamHack en Endemol Shine Nederland. De eDivisie is onderdeel van EA SPORTS FIFA Global Series. Binnen de eDivisie strijden esporters van de achttien eredivisieclubs om het kampioenschap in de game EA SPORTS FIFA 20 Ultimate Team. Voor de eredivisie en de eredivisieclubs is de eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. De eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack, Basic-Fit en Domino's. Meer informatie via edivisie.nl.

Over DreamHack

Dreamhack staat voor 'entertainment voor de digitale generatie'. De organisatie is opgericht in 1994 onder de naam ‘BYOC LAN party’ en Dreamhack is de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een mondiaal fenomeen wat digitale festivals voor de jeugd organiseert door Europa en Noord-Amerika. Dreamhack-festivals bevatten meerdere esports-competities, live-muziek, tentoonstellingen, LAN-party’s, cosplay en veel meer. Dreamhack is een van de pioniers in esports en is een van de grootste mondiale esports-productiebedrijven. Elk jaar bekijken miljoenen mensen de uitzendingen van Dreamhack. De evenementen van Dreamhack verwelkomden meer dan 310.000 mensen in 2018.

Meer informatie is beschikbaar via dreamhack.com. Dreamhack is onderdeel van de leidende internationale digitale entertainment groep MTG. Meer informatie is te vinden via mtg.com.