Bijzondere Eredivisie nu te zien op thuisshirt FC Emmen Gepubliceerd op 23-1-2020

Vanaf de tweede seizoenshelft staat de Bijzondere Eredivisie op het thuisshirt van FC Emmen. Het neemt de plek over van het Nationale Ouderenfonds dat eerder als rugsponsor te zien was. Hoofdsponsor Hitachi Capital Mobility stelt ruimte beschikbaar aan de landelijke voetbalcompetitie voor G-voetbalteams.

FC Emmen is een van de clubs met een G-voetbalelftal in de Bijzondere Eredivisie. Het is een initiatief van de VriendenLoterij en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De Bijzondere Eredivisie is de Nederlandse voetbalcompetitie waar kinderen met een functiebeperking en/of visuele handicap toch voor hun favoriete eredivisieclub uit kunnen komen.  

Ben Haverkort, directeur van FC Emmen, is trots dat de Drentse club de Bijzondere Eredivisie steunt: “Als enige Drentse eredivisieclub lopen wij niet weg voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sterker nog, we zijn er trots op dat we een maatschappelijke functie hebben. Niets is mooier voor een voetbalclub dan extra aandacht te kunnen schenken aan jonge voetballers voor wie iets als voetballen niet vanzelfsprekend is.”

Ook Gert Veenstra, algemeen directeur van Hitachi Capital Mobility, is positief: “Wij zijn blij met de nieuwe partner op het shirt van FC Emmen. “De Bijzondere Eredivisie is een fantastisch initiatief en wij willen dit dan ook graag ondersteunen.”

Dorino Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Wat een mooi gebaar van FC Emmen om het logo van de Bijzondere Eredivisie op het thuisshirt te zetten. Hiermee wordt de nationale competitie voor G-voetballers extra onder de aandacht gebracht. De Bijzondere Eredivisie is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van hoe we mensen die dat goed kunnen gebruiken, een steuntje in de rug geven zodat ze kunnen meedoen. En dat is wat we met de VriendenLoterij nastreven.”

Directeur van het Gehandicapte Kind, Henk-Willem Laan, is enthousiast over het nieuwe shirt van FC Emmen: “De Bijzondere Eredivisie gaat over trots en verbondenheid: de verbondenheid tussen sporters met en zonder handicap en de trots van de gehandicapte kinderen die op het veld mogen schitteren. Door het logo van deze competitie op de thuisshirts te plaatsen, laat FC Emmen zien hoezeer de club deze gedachte omarmt.”

Meer weten over de Bijzondere Eredivisie? Lees het artikel: ‘Droom wordt werkelijkheid voor 120 gehandicapte kinderen'

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk
Videoboodschap 18 Eredivisie-aanvoerders: “Nu klappen wij voor jullie” Gepubliceerd op 23-1-2020
Maatschappelijk
Hulp van en voor Eredivisiefans Gepubliceerd op 23-1-2020
Maatschappelijk
Droom van zieke Jedajah (8) komt uit: voor het eerst naar FC Utrecht Gepubliceerd op 23-1-2020
Maatschappelijk
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 23-1-2020
Maatschappelijk
Scoor een boek 2020 van start! Gepubliceerd op 23-1-2020