FC Groningen roept supporters op om seizoenkaarten te doneren aan mensen in armoede Gepubliceerd op 3-6-2020

FC Groningen heeft samen met haar supporters het maatschappelijke initiatief ‘Laat ons weer eens samen juichen’ gelanceerd.
Het doel van dit initiatief is om 1.000 seizoenkaarten in een fonds te krijgen, die worden weggegeven aan mensen in Stad en Ommeland die onder de armoedegrens leven.


Oud-spelers, supporters en sponsoren van FC Groningen startten verschillende initiatieven, waaronder Erik Nevland, een van de boegbeelden van de club. Hij deed een oproep om seizoenkaarten te doneren en slaagde erin om binnen twee weken maar liefst dertig voormalige medespelers, ex-stafleden en oud-bestuurders aan zijn actie te binden.
Jeugdfonds Sport & Cultuur werd als goed doel verbonden aan Nevlands initiatief. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en gezinnen met weinig geld mee kunnen doen aan sportieve of creatieve activiteiten.

Het streven van FC Groningen is om 1.000 seizoenkaarten binnen het fonds te krijgen. Tijdens de oprichting van het initiatief stond de teller onmiddellijk op 425 geschonken seizoenkaarten, met name door 375 kaarten door een elftal zakelijke relaties van FC Groningen.

John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging van FC Groningen, is trots op het maatschappelijke initiatief. “Bijzondere tijden leiden tot bijzondere initiatieven. Met ‘Laat ons weer eens samen juichen’ zijn we met elkaar tot iets moois gekomen, waarbij er breed aandacht is voor mensen die het financieel zwaar hebben.”

Wil jij mensen in armoede mee laten juichen? Word dan nu donateur!
Meedoen als donateur kan via deze link en kost 219 euro per seizoenkaart voor het seizoen 2020/’21.
 

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk
Heracles Almelo helpt supporter John met bijzondere wens Gepubliceerd op 3-6-2020
Maatschappelijk
Spelers en OldStars RKC Waalwijk verrassen door corona getroffen Joshua Gepubliceerd op 3-6-2020
Maatschappelijk
FC Groningen roept supporters op om seizoenkaarten te doneren aan mensen in armoede Gepubliceerd op 3-6-2020
Maatschappelijk
Willem II-keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 3-6-2020
Maatschappelijk
VVV-Venlo zet zich in om laaggeletterdheid tegen te gaan Gepubliceerd op 3-6-2020