FC Utrecht-skybox in Wilhelmina Kinderziekenhuis geopend Published on 3-12-2019

Afgelopen woensdag heeft FC Utrecht de 32e skybox geopend op een bijzondere locatie: het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Samen met selectiespelers Willem Janssen, Urby Emanuelson en Joris van Overeem hebben zo’n 25 kinderen de officiële opening verricht. Door middel van deze ruimte kan FC Utrecht er elke dag zijn voor de kinderen in het ziekenhuis waarmee de club een bijzondere band onderhoudt.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. De kinderen kunnen nu de skybox geopend is elke dag van het jaar terecht om samen te gamen of te genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht. “Sommige kinderen hebben het al moeilijk genoeg en dan is het fantastisch om ze te zien lachen en lekker bezig te zien, dat is gewoon heel mooi”, zei Emanuelson. Ook Van Overeem is enthousiast: “Zoveel energie, positiviteit en blijdschap straalt van ze af en een deel daarvan geven ze ook terug aan ons.”

In de box zijn onder meer spellen, videogames en boeken voor de kinderen en er hangt een groot LED-scherm, zodat ze vanuit de skybox de wedstrijden van FC Utrecht kunnen bekijken. De skybox bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis en is even groot als een skybox voor 12 personen in Stadion Galgenwaard.

Op zondag 8 maart zijn de kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis te gast bij de wedstrijd FC Utrecht – Sparta Rotterdam in Stadion Galgenwaard. Daar wacht hen een ware VIP-behandeling.

Klik hier voor beelden van de opening van de skybox.

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk
VVV-Venlo helpt leerlingen aan hun toekomst Published on 3-12-2019
Maatschappelijk
Fortuna Sittard zorgt voor bijzondere ‘Walk for Life’ Published on 3-12-2019
Maatschappelijk
Feyenoord vervult laatste wens van fan André Published on 3-12-2019
Maatschappelijk
Mark (32) vindt zijn droombaan bij sc Heerenveen Published on 3-12-2019
Maatschappelijk
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 3-12-2019