Giano (10) scoort met 1 been voor het PSV Amputatieteam Gepubliceerd op 5-11-2019

Giano (10) zat een half jaar geleden nog in een rolstoel, maar is nu de sterspeler van het PSV Amputatieteam. De Eindhovense club is de eerste en tot nu toe enige professionele voetbalclub in Nederland die het amputatievoetbal heeft omarmt en een team is gestart. 

Amputatievoetbal bij PSV begon in januari met twaalf deelnemers, maar is inmiddels verdubbeld in grootte. Het verhaal van de 10-jarige Giano wordt in onderstaande video uitgelicht.

Door te voetballen voor het PSV Amputatieteam gaat de jonge PSV-fan er fysiek op vooruit en wordt hij ook geestelijk er een stuk sterker en vrolijker van. "Nadat het hele team in de kleedkamer begon te juichen voor Giano, straalde hij helemaal", aldus de moeder van Giano. 

Donyell Malen 

Ter gelegenheid sloot PSV-spits en eredivisie topscoorder Donyell Malen bij de training aan. Hij deed zelf ook een poging om te voetballen op krukken, maar dat bleek nog knap lastig. Malen vertelde dat het een erg leuke ervaring was, maar hij had wel moeite met zich bewegen op krukken. Hij was erg onder de indruk van het team en wat PSV voor ze betekent.


De kracht van voetbal

Deze video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks die gaat over de maatschappelijke betrokkenheid van de eredivisieclubs. De eredivisie neemt samen met de clubs, fans en partners haar maatschappelijke betrokkenheid, zowel in het stadion als breder in de maatschappij. In deze videoserie staan we stil bij enkele mooie maatschappelijke acties van de eredivisieclubs. PSV is de eerste club die wordt uitgelicht, waarna wekelijks een nieuwe video verschijnt. 

De video's zijn een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie. 

Meer informatie over het PSV Amputatieteam is te vinden op de website van PSV Foundation.