Jeugdspelers in de strijd tegen eenzaamheid Gepubliceerd op 22-11-2019

Afgelopen maandag vond het project ‘De Buitenspelval’ plaats. Met dit project worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Spelers van VVV-Venlo onder-15 hebben samen met ouderen een kennis- en muziekquiz gespeeld en zullen dit seizoen nog meer activiteiten samen doen. Het is uniek dat een Betaald Voetbal Organisatie hun jeugd op deze manier inzet. De spelers van VVV-Venlo onder-15 zijn jonge, maatschappelijke ambassadeurs van hun club.

Eenzaamheid onder ouderen is nog steeds een groeiende maatschappelijke uitdaging en met behulp van dit project wil VVV-Venlo eenzaamheid tegen gaan. Maandagavond vond de eerste ontmoeting plaats tussen spelers van VVV-Venlo onder-15 en de ouderen van de Venlose zorginstelling Crescendo. Beide doelgroepen ondernemen dit seizoen gezamenlijk een aantal activiteiten waarbij omgaan met elkaar, begrip én respect voor elkaar en iets over hebben voor een ander centraal staan.

Tijdens deze eerste ontmoeting was zowel jong als oud massaal aanwezig, wat resulteerde in een volle huiskamer bij Crescendo. Bij binnenkomst zorgden de VVV-spelers ervoor dat alle ouderen een kopje koffie of thee en cake kregen. Na een eerste kennismaking met elkaar werd er in gemixte teams een kennis- en muziekquiz gespeeld. Jong en oud overlegden druk, zongen mee met de muziek en waren fanatiek tot de laatste vraag. Deze bijzondere ontmoeting vloog voorbij en met een lach namen beide groepen afscheid van elkaar om komende januari elkaar weer terug te zien bij een volgende activiteit. Voor de ouderen zijn deze spelers nu al ware kampioenen!

‘De Buitenspelval’ loopt al enkele jaren in de omgeving. Het is echter uniek in Nederland dat profvoetballers in opleiding deelnemen aan een dergelijk traject. Deze unieke kans is voortgekomen uit een samenwerking tussen VVV-Venlo en Stichting KERNgezond.

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk
Volwassenen werken aan gezonde leefstijl met Vitesse FIT Gepubliceerd op 22-11-2019
Maatschappelijk
Dankzij FC Groningen bouwt Jeffrey aan een succesvolle toekomst Gepubliceerd op 22-11-2019
Maatschappelijk
VVV-Venlo eSports zet zich in voor gezonde leefstijl onder jongeren Gepubliceerd op 22-11-2019
Maatschappelijk
AZ leert kinderen over gezonde voeding Gepubliceerd op 22-11-2019
Maatschappelijk
Onderzoek: betaald voetbal geeft plezier, verbindt en draagt 2 miljard euro bij aan het BBP Gepubliceerd op 22-11-2019