NAC Breda verwelkomt 1912e Playing for Success-deelnemer Gepubliceerd op 19-12-2018

De maatschappelijke tak van NAC Breda, Teamplay@NAC, organiseert en faciliteert al acht jaar het project Playing for Success. Met dit (na)schoolse project worden leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs, die vanwege sociaal-emotionele redenen minder presteren dan verwacht, door NAC begeleid en gemotiveerd. Afgelopen week was er een mijlpaal: de 1912deelnemer - gelijk aan het oprichtingsjaar van de Eredivisieclub - werd verwelkomd. 

Sinds 2011 heeft NAC een eigen leercentrum, de NACADEMY, waar het Playing for Succes-project wordt georganiseerd. Jongeren van 9 tot en met 23 jaar volgen daar een traject van tien weken waarin ze werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Behalve de faciliteiten van het eigen stadion, worden ook spelers actief ingezet om de leerlingen te ondersteunen.

De 11-jarige Merlijn is de 1912edeelnemer. Merlijn zit in groep 7 van de basisschool en is vorige week begonnen met het Playing for Success programma. De komende tien weken gaat Merlijn werken aan zijn zelfvertrouwen en samenwerking samen met veertien andere leerlingen. De 11-jarige scholier heeft er erg veel zin in: "Ik zal dit niet snel vergeten, misschien ga ik ook wel een speler van NAC ontmoeten!"

De symoblische mijlpaal van 1912 kon niet bereikt worden zonder de medewerkers, vrijwilligers, studenten en docenten. Mede dankzij al deze mensen, maar ook dankzij alle deelnemers en ouders heeft Playing for Success dit betekenisvolle jubileum bereikt.


Foto: AVANS