VVV-Venlo helpt leerlingen aan hun toekomst Gepubliceerd op 17-1-2020

Afgelopen dinsdag vond de kick-off van SportMpower plaats op het Dendron College Horst, waarbij 11 deelnemers 12 weken lang zowel workshops als sportlessen volgen. SportMpower helpt leerlingen die een verhoogd risico lopen op uitval van school, gedragsproblemen en/of een ongezonde leefstijl.

De deelnemers kregen een rondleiding door het stadion van VVV-Venlo, Covebo Stadion – De Koel, en de nodige informatie over het project, waarin jongeren van het derde en vierde leerjaar van het voortgezet onderwijs werken aan hun toekomst. Thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk komen op een interactieve manier aan de orde.

Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Hierdoor zetten deelnemers zichtbare stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Bij de kick-off kregen alle deelnemers een VVV-Venlo shirt uitgereikt uit de handen van groepsbegeleidster Irina Pusic (voormalig handbalinternational). “Deelname aan een project als SportMpower kan voor deelnemers hét verschil maken bij hun keuze welke richting ze uit gaan in hun leven. In de tijd dat ik samen met de deelnemers werk probeer ik altijd het beste uit te halen en ze het gevoel van passie, saamhorigheid en respect bij te brengen”, aldus Pusic.

Maatschappelijk nieuws

Maatschappelijk
Videoboodschap 18 Eredivisie-aanvoerders: “Nu klappen wij voor jullie” Gepubliceerd op 17-1-2020
Maatschappelijk
Hulp van en voor Eredivisiefans Gepubliceerd op 17-1-2020
Maatschappelijk
Droom van zieke Jedajah (8) komt uit: voor het eerst naar FC Utrecht Gepubliceerd op 17-1-2020
Maatschappelijk
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 17-1-2020
Maatschappelijk
Scoor een boek 2020 van start! Gepubliceerd op 17-1-2020