Feyenoord - "Stadionbezoek niet onveiliger dan een bezoek aan supermarkt" Gepubliceerd op 28-9-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft begrip voor de maatregelen van de regering, maar de Rotterdamse club vraagt zich wel af in hoeverre het tijdelijk weren van publiek bij voetbalwedstrijden gaat helpen. "Natuurlijk zal er iets minder gereisd worden als mensen niet naar het stadion komen. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de gang naar het voetbalstadion onveiliger zou zijn dan pakweg een bezoek aan de supermarkt", zegt algemeen directeur Mark Koevermans.

 

"Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat buitenevenementen veel minder een mogelijke besmettingshaard zijn dan alles wat binnen gebeurt."

Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, was samen met onder meer het Erasmus MC, de GGD en de gemeente Rotterdam net aan een onderzoek hiernaar begonnen. "Ook dat valt direct stil nu er de komende weken toch zonder publiek moet worden gespeeld. Dat is extra zuur gezien de enorme inspanningen en forse investeringen die juist onze bedrijfstak de afgelopen maanden deed om wedstrijden veilig te kunnen organiseren", aldus Koevermans. "Maar Den Haag heeft haar keuzes gemaakt en dat accepteren we uiteraard."

Feyenoord is als gevolg van de coronacrisis in forse financiële problemen gekomen. Al het personeel van de club neemt daarom genoegen met minder salaris. Koevermans: "Clubs zullen de komende weken de toch al fors knellende broekriem nu wel nog weer verder moeten aanhalen. En dan maar hopen dat het spelen zonder publiek tot drie weken beperkt blijft en vooral dat Den Haag het voetbal niet in de kou laat staan nu clubs langzamerhand in echt onoverkomelijke problemen komen."(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020