'Tour de Haaland deel 2: City, United, Chelsea en Liverpool' Gepubliceerd op 2-4-2021 | Via ESPN

Borussia Dortmund wil naar verluidt minimaal 180 miljoen euro ontvangen voor Haaland.

Zaakwaarnemer Mino Raiola en Alf-Inge Haaland gaan vandaag opnieuw langs een aantal topclubs om te spreken over de toekomst van topspits Erling Braut Haaland. De 'Tour de Haaland' doet vandaag Engeland aan, zo meldt El Mundo Deportivo

Vader Alf-Inge, oud-speler van Manchester City, gaat volgens het Spaanse medium met Raiola langs Manchester City, Manchester United, Liverpool en Chelsea. Later zou het tweetal ook nog langs Juventus en Paris Saint-Germain gaan. 

Wonderkind

Haaland stapte begin 2020 van Red Bull Salzburg over naar Borussia Dortmund. De lange en sterke spits ondertekende een contract tot medio 2024 bij de Duitse club. Een tussentijdse transfer van de trefzekere Noor gaat in elk geval heel veel geld kosten.

Haaland heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij voor 75 miljoen euro mag vertrekken uit Dortmund. Die contractuele bepaling wordt volgens The Guardian echter pas in de zomer van 2022 rechtsgeldig. Borussia kan daardoor nu nog de hoofdprijs voor hem vragen en denkt daarbij aan een bedrag van tenminste 180 miljoen euro.

Haaland scoorde in veertien duels in de Champions League al twintig keer. Hij is nu al de Noorse recordhouder wat betreft het aantal doelpunten in de Europese koningsklasse.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021