'Vermeer dicht bij akkoord met Stams Cincinnati' Gepubliceerd op 1-5-2021 | Via ESPN

Kenneth Vermeer gaat naar alle waarschijnlijkheid naar FC Cincinnati.

Kenneth Vermeer gaat naar alle waarschijnlijkheid naar FC Cincinnati. De transfervrije doelman is dicht bij een overstap naar de club uit Ohio.

Vermeer is inmiddels 35 jaar en begon dit seizoen nog als doelman van LAFC. Op 16 april werd zijn contract bij de club uit Los Angeles echter ontbonden, waardoor hij dus zonder club kwam te zitten. In totaal heeft hij vijftien wedstrijden gespeeld voor LAFC.

Bij FC Cincinnati wordt Vermeer herenigd met trainer Jaap Stam. In het seizoen 2019/2020 was Stam bij Feyenoord ook al trainer van Vermeer, en in 2006/2007 waren ze teamgenoten bij Ajax. Stam en Cincinnati kunnen de komst van Vermeer goed gebruiken. In de eerste twee wedstrijden in de MLS kreeg de ploeg maar liefst zeven doelpunten tegen. Overigens heeft Vermeer een bekende concurrent bij zijn toekomstige club. Oud-doelman van PSV en Roda JC Przemyslaw Tyton staat sinds januari 2019 onder contract bij FC Cincinnati. Vermeer zal meer bekenden tegenkomen: Nederlanders Maikel van der Werff, Jürgen Locadia en oud-Eredivisiespeler Haris Medunjanin spelen ook allemaal voor de club van Jaap Stam.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021