1.000 seizoenskaarten naar Groningen-fans onder armoedegrens Gepubliceerd op 29-5-2020 | Via fox sports

Een mooi initiatief van FC Groningen en de supportersvereniging van de club: samen richten zij de stichting 'Laat ons weer eens samen juichen' op. Het doel van deze stichting is 1.000 seizoenskaarten ter beschikking te stellen voor fans onder de armoedegrens.

Het initiatief vloeit voort uit de actie onder dezelfde naam, waarbij ex-spelers van de club seizoenskaarten kochten voor fans die het niet zo breed hebben:

Oud-spits Erik Nevland is ambassadeur en initiatiefnemer van de oorspronkelijke actie: "Fantastisch dat oud-spelers, supporters en sponsors zich samen inspannen voor de minder bedeelden in de maatschappij en dat we deze mensen iets moois kunnen bieden in de vorm van het bijwonen van een voetbalwedstrijd. Voor het bezoeken van dergelijke evenementen hebben zij normaal gesproken niet het geld en dat dit nu op deze manier wél mogelijk wordt gemaakt, vind ik prachtig. Het maakt me ook wel trots, dat we dit samen als maatschappij weten te realiseren."

De teller staat nu op 425 geschonken kaarten en het doel is dat deze actie ook na de coronacrisis blijft bestaan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020