Aboutaleb in gesprek met Feyenoord over toestaan supporters Gepubliceerd op 7-8-2020 | Via fox sports

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat met Feyenoord praten over de hoeveelheid supporters op de tribunes bij komende oefenwedstrijden. Dat heeft hij aan RTV Rijnmond laten weten. Bij het oefenduel Feyenoord - Sparta zijn zondag vooralsnog 7.000 fans welkom in De Kuip, maar dit besluit kan nog worden gewijzigd.

Aanleiding daarvoor is het gedrag van enkele supporters bij de eerste openbare training, afgelopen woensdag. Zij zongen de spelers toe en dat is volgens de coronamaatregelen niet toegestaan.

''Ik was niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan,'' reageert Aboutaleb vrijdagmorgen op Radio Rijnmond. ''We zijn in gesprek met Feyenoord en de andere clubs over het maximaal aantal toeschouwers. Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Als dat niet lukt kunnen we het altijd verbieden, maar dat is niet de eerste insteek.''

Premier Mark Rutte liet donderdagavond op een persconferentie over het coronavirus weten niet blij te zijn met deze Feyenoord-fans. "Zij zongen hartstochtelijk en dat is tegen de regels", aldus Rutte. "Ik kan me voorstellen dat de burgemeester van Rotterdam dan op een gegeven moment besluit het aantal fans drastisch te beperken of de aanwezigheid van supporters helemaal te verbieden."

Rutte vertelde eerder deze zomer dat beperkt publiek bij voetbalduels is toegestaan. Fans moeten dan afstand houden en mogen niet juichen en zingen.

Streep door trainingskamp 

Vanwege het coronavirus heeft Feyenoord definitief een streep gezet door een trainingskamp in Oostenrijk, dat meldt het Algemeen Dagblad. De club zoekt nog naar een alternatieve locatie, maar het is ook niet ondenkbaar dat Feyenoord helemaal niet op trainingskamp gaat. (FOX Sports)

Feyenoord - Sparta is aanstaande zondag om 14.30 uur live te zien op FOX Sports 1. 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020