ADO Den Haag gaat snijden in begroting Published on 4-4-2016 | By fox sports

De eredivisieclub uit de Hofstad werkt dit jaar met een begroting van vijftien miljoen euro, maar moet het komend seizoen waarschijnlijk met een miljoen minder doen. Een woordvoerder liet maandag weten dat de clubleiding dit momenteel aan het uitrekenen is.

ADO Den Haag verkeert al maandenlang in onzekerheid, omdat de Chinese eigenaar Hui Wang niet zomaar zijn portemonnee wil trekken. De Chinees, die met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is van de club, had beloofd dit seizoen in totaal 3,7 miljoen euro te investeren in ADO.

Maandenlang wachtte de club echter tevergeefs op de eerste twee betalingstermijnen. Afgelopen week kwam toch ineens twee miljoen binnen, waardoor ADO Den Haag het seizoen in ieder geval kan afmaken.

Onduidelijk is of de resterende 1,7 miljoen euro uit China ook nog volgt. ADO houdt daar in de begroting voor volgend seizoen in ieder geval geen rekening mee. Het betekent dat de club de hoge ambities voorlopig op een laag pitje moet zetten.

"De kans is groot dat we door de hele organisatie moeten gaan snijden", zei directeur Jan Willem Wigt maandag tegen Voetbal International. "Dat houdt ook de voetbalkant in, waardoor we met een smallere selectie verder zullen gaan."

De licentiecommissie van de KNVB zette ADO Den Haag onlangs in categorie één, wat betekent dat de club onder curatele staat bij de KNVB. Nu een deel van het beloofde geld uit China binnen is, hoopt ADO zo snel mogelijk te worden overgeplaatst naar categorie twee. De licentiecommissie buigt zich daar waarschijnlijk maandagavond over. (ANP)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019