ADO Den Haag verspeelt voorsprong in slotfase Gepubliceerd op 3-11-2019 | Via fox sports

Het is ADO Den Haag niet gelukt afstand te nemen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. Trainer Alfons Groenendijk zag zijn elftal zondag tegen sc Heerenveen in de slotfase een voorsprong verspelen: 1-1. Vorige week won ADO wel, met 2-0 bij Vitesse.

Met tien punten uit twaalf duels staat ADO nu veertiende. PEC Zwolle heeft ook tien punten, Fortuna Sittard en VVV-Venlo allebei negen en hekkensluiter RKC Waalwijk staat op vier punten.

Voor rust gebeurde er weinig in Den Haag, waar Heerenveen niet kon beschikken over de geblesseerde Mitchell van Bergen. Alen Halilovic verving hem.

Ricardo van Rhijn leidde na een uur spelen het openingsdoelpunt in door op het middenveld naast de bal te trappen. Crysencio Summerville ging er daarna rap vandoor. Sherel Floranus liep de aanvaller in het zestienmetergebied volgens scheidsrechter Sander van der Eijk omver. Michiel Kramer benutte de strafschop. Hij schoot de bal via de binnenkant van de rechterpaal in het doel.

Heerenveen drong in de slotfase aan en de gelijkmaker was verdiend. De 1-1 kwam op naam van verdediger Sven Botman, die scoorde met zijn hoofd. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020