ADO Den Haag versterkt zich met ervaren Zuiverloon Gepubliceerd op 5-11-2020 | Via fox sports

Gianni Zuiverloon keert terug bij ADO Den Haag. De 33-jarige verdediger heeft een eenjarige (prestatie)contract getekend, met een optie voor een tweede seizoen. Tussen 2013 en 2016 was Zuiverloon ook al speler van ADO. De voetbalnomade speelde de laatste twee seizoenen in India.

Zuiverloon is blij met zijn terugkeer in Den Haag. "Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is", zegt geboren Rotterdammer Zuiverloon. "Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel."

Martin Jol, het hoofd van ADO's technisch hart, noemt Zuiverloon een welkome versterking, zowel op het veld als in de kleedkamer. "Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen. Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met zijn vlieguren te helpen. Los van zijn staat van dienst en zijn kwaliteiten is het prettig dat Gianni op meerdere posities achterin te gebruiken is."

Zuiverloon speelde in Nederland voor Feyenoord, RKC Waalwijk en sc Heerenveen. Voor buitenlandse avonturen bij West Bromwich Albion, Ipswich Town en Mallorca. Na weer Heerenveen en dus ADO keerde bij terug naar Spanje, bij Leonesa. De laatste twee seizoenen kwam hij uit voor de Delhi Dynamos en de Kerala Blasters in India. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020