Jol over terugzetten ADO-assistenten: "Vervelend, maar noodzakelijk" Gepubliceerd op 4-11-2020 | Via fox sports

In navolging van de onrust bij ADO Den Haag zijn assistent-trainers Michele Santoni en Rick Hoogendorp verwijderd uit de technische staf van hoofdtrainer Aleksandar Ranković. Het tweetal vervolgt hun carrière bij de jeugdopleiding.

Afgelopen zondag ontstond er onrust nadat Hans Kraay jr. voor PSV – ADO vertelde dat de positie van Ranković onder druk staat bij ADO. 

De clubleiding van ADO zou maandag met verschillende spelers hebben gesproken. De spelers zouden hun vertrouwen hebben uitgesproken in de trainer, waarop de club besloot vertrouwen in hem te houden.

“Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit", zegt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. "Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken, waarvan de inhoud uiteraard binnenskamers blijft. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren. In de komende periode blijven we met alle technische schakels binnen de club in gesprek, zodat we ons met zijn allen maximaal kunnen inzetten voor dat ene belangrijke doel: in de Eredivisie blijven.”

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi over de wijziging: “Op basis van de eerste maanden van het seizoen, de wisselwerking binnen de staf en interne gesprekken is er geconcludeerd dat het op dit moment beter is om de technische staf van het eerste elftal te verkleinen. Een besluit in het belang van de club."

Over de invulling van de rollen van Santoni en Hoogendorp op De Aftrap zal later meer duidelijkheid ontstaan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020