ADO haalt 'Griekse strijder' Karelis naar Eredivisie Gepubliceerd op 8-10-2020 | Via fox sports

Nikos Karelis is neergestreken bij ADO Den Haag. De 28-jarige spits uit Griekenland had een transfervrije status en heeft voor één jaar getekend bij ADO Den Haag, met een optie voor nog een seizoen.

Het afgelopen seizoen was Karelis speler van de Championship-club Brentford FC. De 19-voudig international debuteerde op 16-jarige leeftijd bij Ergotelis en kwam uiteindelijk terecht bij Panathinaikos. Bij KRC Genk maakte hij in 75 wedstrijden 33 doelpunten. Na blessureperikelen, een uitleenperiode bij PAOK Saloniki en een jaar bij Brentford FC krijgt Karelis in Den Haag de kans op herstel. 

"Wij zijn heel tevreden dat wij een spits als Nikos hebben kunnen aantrekken", aldus Martin Jol, hoofd technisch hart. "Hij is een speler die een reputatie van een echte Griekse strijder heeft opgebouwd. Een spits die alles geeft om te winnen en daarom ook weleens liefkozend Hulk genoemd wordt”, aldus Jol. “We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat Nikos zonder zijn blessures in de afgelopen seizoenen waarschijnlijk niet naar ADO Den Haag gekomen was, maar weten dat Nikos in Den Haag maar wat graag wil laten zien dat hij weer op zijn oude niveau kan komen. Wij geven hem graag de kans om dat te bereiken."

Die kans grijpt Karelis met beide handen aan. "Ik ben zeer blij met mijn overstap naar ADO Den Haag. Ik wil de club bedanken voor de mogelijkheid om in de Eredivisie te voetballen en wil de ploeg helpen met het bereiken van haar doelen", stelt Karelis. "Ik ben een speler die ervan houdt om hard te werken en wil daarmee mijn teamgenoten inspireren om ook alles te geven voor de winst." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020