ADO haalt Brood als opvolger van Rankovic Gepubliceerd op 9-11-2020 | Via fox sports

Ruud Brood is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Dat weet FOX Sports. Brood tekent een contract tot en met het volgend seizoen.

Brood wordt in Den Haag de opvolger van Aleksandar Rankovic, die zaterdag na het verloren duel met FC Twente (2-4) werd ontslagen.

Brood werd op 31 december 2019 ontslagen door NAC Breda en was sindsdien clubloos. De trainer werkte eerder onder meer bij Heracles Almelo, RKC en Roda JC. Brood neemt Adrie Bogers mee als assistent naar Den Haag. Ze werkten eerder samen bij RKC Waalwijk.

"ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging", zegt Brood over zijn aanstelling. "Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een technisch hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen."

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is verheugd over de snelle aanstelling van Brood. "We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project."

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020