ADO laat zege glippen bij De Graafschap Gepubliceerd op 1-3-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft ondanks een groot veldoverwicht niet weten te winnen van De Graafschap. De Hagenezen wisten uit een groot aantal kansen voor rust maar één keer te scoren en incasseerden in de slotfase van het duel de gelijkmaker: 1-1.

De Graafschap had vorige week vertrouwen getankt met een ruime zege bij PEC Zwolle, maar daar was in de eerste helft tegen ADO Den Haag niets van te merken. De bezoekers waren heer en meester voor rust en kregen kans na kans. De drie grootste mogelijkheden waren echter niet besteed aan Abdenasser El Khayati, Sheraldo Becker en Giovanni Troupée.

El Khayati had al in de eerste minuut kunnen scoren, maar stuitte op Hidde Jurjus. Becker schoot wild over nadat hij alleen op de doelman af mocht en Troupée miste zelfs voor open doel. Een doelpunt kon echter niet uitblijven omdat er heel veel ruimte lag achter de defensie van de 'Superboeren'. Becker was, op aangeven van El Khayati, bij zijn tweede grote kans wel trefzeker: 0-1. De rappe aanvaller schaarde zich met zijn doelpunt in een illuster rijtje met Hakim Ziyech en Dusan Tadic. 

De schade bleef in de eerste helft niet beperkt tot het tegendoelpunt voor De Graafschap. Ook moest trainer Henk de Jong al twee keer wisselen voor rust. Zowel Charlison Benschop als Hidde Jurjus moest geblesseerd naar de kant. Vooral de blessure bij Jurjus leek ernstig. De doelman greep naar zijn hamstring na een uittrap en moest er meteen vanaf.

Met vervanger Nigel Bertrams onder de lat kwam De Graafschap in de tweede helft minder in de problemen. Toch had ADO de wedstrijd kunnen beslissen. Dat leek ook te gebeuren in de 81ste minuut na een uithaal van Bakker, maar de bal belandde buiten bereik van Bertrams tegen de lat.

Dat moment was bepalend voor de wedstrijd, want de tegenaanval leverde de gelijkmaker op. Lex Immers kon de counter nog stoppen met een overtreding, maar na de snel genomen vrije trap scoorde Youssef El Jebli met een ziedend schot in de korte hoek alsnog de 1-1. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020